Török szerint a rendszerváltás óta nem érte ilyen erős támadás a rendőrséget

Választ várnak a szocialisták a Fidesztől arra, hogy egyetértenek-e Hende Csabával, az Orbán kormány volt igazságügyi államtitkárával, aki egy televíziós interjúban arról beszélt, hogy fel kellene oszlatni a teljes magyar rendőrséget. Török Zsolt, szocialista országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a rendszerváltás óta nem érte ilyen erős támadás a rendőrséget.

Hende Csaba egy televíziós beszélgetésen beszélt arról, hogy szerinte olyan mértékben “mocskolták be a rendőrség zászlaját”, hogy a jelenlegi alakulat nem maradhat fenn. A volt államtitkár szerint egy kormányváltás után a rendőrséget fel kell oszlatni és újjá kell szervezni, mint mondta “mindenki elveszti beosztását és valakik, akiket erre a közbizalom megbíz eldöntik kik állhatnak újra szolgálatba”.

Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője szerint ezek a kijelentések nemcsak a rendőröket háborítják fel joggal, de minden demokratának fel kell emelnie a szavát ellene. A kormánypárti politikus szerint ráadásul több kérdést is felvet Hende Csaba kijelentése, így például azt, hogy a Fidesz elhatárolódik-e a kijelentésektől, illetve ha ez a párt álláspontja is, akkor egy kormányváltás esetén, kik tartanák fenn a rendet az országban, ha feloszlatják a rendőrséget.