boon-sportoldal

2010.09.26. 14:58

A második harmadik döntött Brassóban

<p>Elveszítette nyolcadik mérkőzését a MOL Ligában szereplő MJJSE hokicsapata.</p>

A péntek esti remek csíkszeredai játék és a pontszerzés után abban bíztak a Macik, hogy Brassóban is gyarapítják egységeik számát. A vasárnapi matiné (meglehetősen szokatlan időben, magyar idő szerint 10 órakor kezdtek a csapatok) első harmadában csak a helyzetekig jutottak a játékosok, a hálók azonban érintetlenek maradtak. A második harmadban aztán négyszer is a kapukba került a korong, háromszor a hazaiak, egyszer a vendégek örülhettek. Az összecsapás sorsa szűk 13 perc alatt, 22 perc 41 másodperc és 35 perc 28 másodperc között dőlt el, ebben az időszakban a brassói alakulat háromszor volt eredményes. Az erdélyiek második találata kettős emberelőnyben született meg, a harmadik pedig „sima” emberfór után esett.

Dupla büntetés

A miskolciak a rájuk jellemző módon 0-3 után sem adták fel és Bonar révén a 37. percben megszerezték becsületgóljukat. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a sárga-feketék tizenkét kisbüntetést kaptak, szemben a hazaiakkal, akiknek csak hatszor kellett 2 perces emberhátrányban védekezniük. „Ezzel a helyzettel majd foglalkoznunk kell a ligában!” – kommentálta a történteket a lefújást követően itthonról Egri István, az MJJSE elnöke, az országos szövetség elnökségének tagja, aki hozzátette: „Ez a helyzet senkinek nem jó.”

 

A jégen

Fenestela 68 Brasov – Miskolci Jegesmedvék 3-1 (0-0, 3-1, 0-0)
Brassó, 600 néző. V.: Iliescu, Butucel, Trandafir.

Fenestela: POLC – Filip, ADORJÁN 1, Kyrychenko (1), Imecs, Szőcs (1) – Solti, Kertész, Péter R. (1), Zsók, Antal Zs. – Laczkó, Szőgyőr, PÁL Z. 1, Bálint Zs., KALJUSTE 1, Lőrincz (1), Dávid, Sikó, Fülöp (kapus).
Vezetőedző: Kovács László.
Miskolc: Gyenes – Egri, Waddell, Szilágyi, BARTZEN (1), BONAR 1, Gőz, Láda B., Dubek, Rafaj, Saluga, Láda P., Orosz, Sijka, Urbán, Korpos, Kis A., Kállai, Dányi, Duschek (kapus).
Vezetőedző: Robert Dever.

Kiállítások: 12, ill. 24 perc.

Kovács László: – A második harmadban kihasználtuk emberelőnyös helyzeteinket és ezzel nyertünk a kemény, küzdelmes találkozón.

Robert Dever: – Nem játszottunk jól, sajnos ezt kell mondanom. Nincs mentségünk, a Brassó fölénk kerekedett. Nem tehetünk mást, össze kell magunkat szedni fizikálisan és mentálisan egyaránt, hiszen a hét végén két nagyon nehéz mérkőzés következik a Ferencváros és a Dunaújváros ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!