Kultúra

2012.08.07. 18:21

Sziget - A Placebo és a Quimby is fellép a fesztivál szerdai, első napján

Budapest, 2012. augusztus 7., kedd (MTI) - A brit Placebo, a magyar fellépők között pedig a Quimby, az Anima Sound System, a Pál Utcai Fiúk, a Budapest Bár és a Magna Cum Laude is várja a közönséget a Szigeten szerdán, a fesztivál első hivatalos napján.

Budapest, 2012. augusztus 7., kedd (MTI) - A brit Placebo, a magyar fellépők között pedig a Quimby, az Anima Sound System, a Pál Utcai Fiúk, a Budapest Bár és a Magna Cum Laude is várja a közönséget a Szigeten szerdán, a fesztivál első hivatalos napján.

A nagyszínpadon három órakor kezd a Gocoo japán ütőegyüttes. A brit Glasvegas, a német Beatsteaks és a tavalyi Szigeten már sikerrel bemutatkozó brit Hurts után pedig az európai alternatív rockszínteret csaknem két évtizede meghatározó, szintén brit Placebo lép színpadra fél tízkor.

Szerdán játszik a világzenei nagyszínpadon a bosnyák Dubioza Kolektiv, a holland Amsterdam Klezmer Band, a spanyol Che Sudaka, a mexikói Los Da Abajo és a magyar Quimby. Az A38 színpadon a berlini punk formáció, a Bonaparte indítja a programot délután, majd a Kerekes Band, a brit Anna Calvi, a belga dEUS és az amerikai Ministry is fellép.

Az Arénában például a brit Saint Etienne, a Petőfi Rádió magyar zenei nagyszínpadon pedig Ganxsta Zolee és a Kartel, az Anima Sound System, a Pál Utcai Fiúk, a Budapest Bár és a Magna Cum Laude várja a közönséget.

Az Open Színpadon többek között a budapesti és moszkvai székhelyű Wattican Punk Ballet is látható, a Roma Sátorban pedig éjjel egy óra után lép színpadra a Besh o droM.

A színházi programok között megtalálható a Circo Rum Ba Ba angol cirkuszi társulat produkciója: mulattatóik ókori olimpikonok, Leonidász és Hermogenész bőrébe bújva a történelem első olimpiájára készülnek, miközben ógörög nyelven korábbi győzelmeikről mesélnek. A Sziget útjain a francia Compagnie Pipototal két forgó, pörgő, csilingelő, furcsa járgánnyal cikázik; Philippe Geffroy őrült szerkezeteit a társulat artistái működtetik, akik minden este utcaszínházzal várják a közönséget.

A Porondszínházban délután komolyzenei koncert, majd a Sziget 20. születésnapjához kapcsolódó slam poetry program lesz, amelyet cirkuszi műsor, valamint Kovács András Péter és Mogács Dániel stand-up előadása követ. Este a Four Bones Quartet fellépése, Méhes Csaba Pisztráng - és mások című előadása, valamint a Vörös Janka Group és Mits Márton dzsesszkoncertje várja az érdeklődőket.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!