Tornagyőztes a Derecske csapata

Derecske – Ennél jobban nem is sikerülhetett volna a Tajtavill-Derecske KK NB I-es újonc női kézilabda csapatának a bemutatkozása, hiszen a Köstner alakulat megnyerte a Speed ’99-kupát.

Pedig nem „kispályás” riválisai voltak a hét végi, két napos derecskei felkészülési tornán a hazaiaknak, hiszen további három NB I-es gárda, a Vasas, a Békéscsaba, és a Vác volt az ellenfél. Ennek ellenére viszonylag magabiztosan szerezték meg az elsőséget Kerekiék, akiknél a sérült Kocsik Viktórián, és a junior EB-re a válogatottal készülő Kudor Kittin kívül mindenki pályára lépett.

Sikeresen debütáltak

Így bemutatkozott a közönségnek, ráadásul nem is akárhogyan a bravúrosan védő Király Annamária, a csapatot végig remekül irányító, a Vasas ellen gólbemutatót tartó Rácz Emese, a Cornexiből igazolt, szintén gólerősen játszó Pádár Margó, valamint a Bp. Spatacusból érkezett, ugyancsak jól debütáló Szamosi testvérek is.

Igaz, nem a legjobban kezdődött a torna, hiszen a nyitó meccsen 4-0-ra, majd 6-2-re is vezetett az igencsak álmosan kezdő derecskeiek ellen a Békéscsaba, ám sikerült rendezni a sorokat, s a második félidő már egyértelműen a Köstner csapaté volt. Ezt követően az esélyesebbnek tartott Vasas volt az ellenfél, s bár Köstner mester nem volt „elájulva” csapata játékától, Rácz Emese vezérletével a hajrában a maga javára fordította az eredményt megyénk alakulata.

Joggal ünnepeltek

– Sok hibával, olykor fásultan játszottunk, de a végén a szívünk győzelemhez segítetett bennünket. Sokat kell még gyakorolnunk ahhoz, hogy taktikusabban, összeszokottabban, még nagyobb lendülettel kézilabdázzunk – értékelt a lefújást követően Köstner Vilmos. Az újabb siker egyúttal azt is jelentette, hogy az utolsó, vasárnapi forduló eredményeitől függetlenül már a tornagyőzelem is a zsebbe került.

Ennek tudatában a Vác elleni záró meccs első félidejében főleg azok kaptak játéklehetőséget, akik addig kevesebbet szerepeltek. Így nem volt meglepetés, hogy a szünetre kétgólos vendégvezetéssel vonultak a csapatok, ám a második felvonásban hengerelt a Tajtavill, Király Annamária heteseket és ziccereket hárított, így a vége ötgólos, magabiztos siker lett, s joggal lehetett ünnepelni.A tények


A II. Speed ’99-kupa eredményei1. forduló
Tajtavill-Derecske–City Line-Békéscsabai NKC 24–21 (11–10).

Legjobb dobók: Flaska 4, Kereki 4, Pádár 4, Sütő M. 4, Rácz 3, illetve Takács 5, Tóth K. 4, Szekeres 3, Valyuch 3.
Vasas-Váci NKSE 27–25 (14–15).

Legjobb dobók: Balogh B., Szeberényi 9-9, ill. Orbán Adrienn 6, Szilágyi 4, Ábrahám 4.2. forduló

City Line-Békéscsabai ENK–Váci NKSE 26–23 (12–13)
Legjobb dobók: Takács B. 9, Tóth K. 4, ill. Orbán Adrienn 8, Farkas V. 3, Lázár 3.

Tajtavill-Derecske–Vasas 29–26 (12–12).
Legjobb dobók: Rácz 8, Flaska 5, Kereki 4, ill. Szeberényi 7, Balogh B. 5.3. forduló

Vasas-City Line-Békéscsabai ENK 29–18 (11–8).
A legjobb dobók: Sterbik 6, Balogh Beáta 6, Kupricsenkova 4, Pollaková 4, Gaál 4, Szeberényi 4, ill. Szekeres 4, Vincze Zs. 3, Herr A. 3, Zsuzsa 3.

Tajtavill-Derecske–Váci NKSE 31–26 (14–16).
Legjobb dobók: Flaska 7, Sütő M. 5, Csapó H. 5, Pádár 4, ill. Schmidt 6, Orbán Adrienn 5.A II. Speed ’99-kupa végeredménye: 1. Tajtavill-Derecske KK 6, 2. Vasas 4, 3. City Line-Békéscsabai ENK 2, 4. Váci NKSE 0 pont.

Címkék: