Friss hírek

2009.02.02. 12:52

A fővárosi képviselők időben leadták vagyonnyilatkozataikat

<p>Valamennyi fővárosi képviselő határidőre leadta vagyonnyilatkozatát - mondta hétfőn a Vagyonnyilatkozat-Ellenőrző és Összeférhetetlenséget Vizsgáló Bizottság elnöke. Szikora Linda hozzátette: a nyilatkozatokat csak formailag ellenőrzik, azok tartalmi részét csak bejelentésre vizsgálják. Az elmúlt évben Horváth Csaba főpolgármester-helyettes gazdálkodott legjobban a pénzével, aki több mint 50 millió forinttal gyarapította vagyonát. A legszegényebb képviselő továbbra is a fideszes László Zoltán, akinek semmi sincs a nevén.</p>

Demszky Gábor főpolgármester változatlanul tulajdonosa felerészben egy 171 négyzetméteres budakeszi társasházi lakásnak, van egy 57 négyzetméteres lakása szintén Budakeszin és ugyanitt negyedrészben övé egy 142 négyzetméteres lakás. Változatlanul megvan Horvátországban, Kusari községben a 130 négyzetméteres üdülő és a 90 négyzetméteres kert. Szintén őrzi a főpolgármester VW Variantját, ami 1984 óta a tulajdona, bár rendszám már nincs rajta. A főpolgármesternek összesen 2,5 millió forint megtakarítása van, de tartozik 4,6 millióval egy banknak és 2,4 millióval egy magánszemélynek.

Nincs jelentősebb változás a szabad demokrata főpolgármester-helyettes, Ikvai-Szabó Imre anyagi helyzetében sem. Szentendrén felerészben tulajdonosa egy 78 négyzetméteres társasházi öröklakásnak. Nincs a nevén autó, csak egy lakókocsi, ezen felül 3,8 millió forint megtakarítása van.

A szocialista Hagyó Miklós főpolgármester-helyettesnek két ingatlanja is van a XII. kerületben. Az egyik lakás 118 négyzetméteres, míg a másik 240 négyzetméteres, 112 négyzetméteres kertkapcsolatos terasszal és 30 négyzetméteres tárolóval. Változatlanul övé egy 160 négyzetméteres érdi családi ház, illetve egy ajándékba kapott tanya és szántóterület Jászberényben. Őrzi 1993-ban vásárolt Trabantját is, de más autó nincs a nevén. Van viszont egy kft.-je. Hagyó Miklós vagyonnyilatkozatában emellett szerepel különböző formákban 11,5 millió forint és 4300 euró, viszont továbbra is 35 millió forinttal tartozik egy banknak.

A másik szocialista főpolgármester-helyettes, Horváth Csaba változatlanul tulajdonosa egy II. kerületi, 400 négyzetméteres családi háznak és van Törökbálinton egy építési telke is. Emellett a politikusnak van egy saját Audi 4-ese, illetve készpénzben és különböző megtakarítási formákban 101 millió forintja, szemben a tavalyi 58 millió forinttal. Gazdasági társaság továbbra sincs a nevén.

A fővárosi szocialisták frakcióvezetője, Steiner Pál változatlanul egy XV. kerületi családi ház egyharmadának tulajdonosa. Saját autója egy Lexus és van egy robogója is, illetve tulajdonosa egy ügyvédi irodának. Értékpapírokban és különböző megtakarítási formákban 30 millió forintja van, de tartozik egy banknak 4 millió forinttal.

A liberális képviselőcsoport vezetője, John Emese tulajdonosa egy 105 négyzetméteres IX. kerületi társasházi lakásnak. Összesen 4 millió forintja és 22 milliós forintos banki tartozása van.

Tarlós István, a Fidesz frakcióvezetője feleségével fele-fele arányban változatlanul tulajdonosa egy 77 négyzetméteres óbudai társasházi lakásnak. Van egy hatéves VW Passatja, feleségével közösen 3,9 millió forintja és több mint 7,2 millió forintos bankkölcsöne. A polgármesterekre vonatkozó törvény alapján Tarlós István már nyugdíjas, nyugdíja 205 ezer forint. A Fővárosi Vízművek felügyelőbizottsági tagságával együtt havonta bruttó 700 ezer forintot keres.

A legtöbb ingatlanról ismét a kereszténydemokraták frakcióvezetője, Bagdy Gábor adott számot. A képviselőnek az előző évhez hasonlóan szántók, gyümölcsösök, szőlők, nádasok, kertek és művelés alól kivont területek vannak a nevén: Csömörön, Gödöllőn Nagykovácsiban, Pomázon, Budaörsön, Budakeszin, Piliscséven és Cserháthalápon, valamint a főváros több kerületében. A legtöbbet ajándékba kapta. Van egy 160 négyzetméteres társasházi lakása a XI. kerületben. Mazdája mellé tavaly egy Nissant is vásárolt, összesen körülbelül 26 millió forintja van különféle pénzügyi befektetésekben és havi félmillió forintot keres.

Az MDF frakcióvezetőjének, Hock Zoltánnak nincs tulajdona, csak haszonélvezeti joga egy 200 négyzetméteres újpesti családi házra és egy Balatonszemesen egy 96 négyzetméteres házra. Kocsi sincs a nevén, bevallotta viszont könyvgyűjteményét, illetve összesen csaknem 30 millió forintos pénzügyi megtakarítását.

A legszegényebb képviselő továbbra is a fideszes László Zoltán, akinek a nevén, se lakás, se autó, se pénz nincs, és mindössze havi 50 ezer forint jövedelemről tudott beszámolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!