BOON Sziréna

2010.02.02. 14:32

Gyanúsítottja lett a "magzatkárosításnak"

<p>Miskolc - Gyanúsítottként hallgattak ki egy nőt a Molnár Oszkár által tett feljelentés nyomán.</p>

Új fejlemény született a minap a Molnár Oszkár edelényi polgármester által tavaly júniusi kijelentése nyomán keletkezett és országos visszhangot kiváltó ügyben, ugyanis a polgármester által a közelmúltban a Legfőbb Ügyészségen tett feljelentése nyomán elrendelt feljelentéskiegészítés, amit még „beavatkozás emberi génállományba” - büntetőjogi kategóriaként - fogalmaztak meg, végül nem abban a formában, de magzatelhajtási kísérletként megtörténhetett a gyanú szerint. A nyomozást végző B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda munkatársa, Egyedné Novodonszki Éva erről tájékoztatta az Észak-Magyarország munkatársát a minap.

Egy nőt hallgattak ki eddig az ügyben gyanúsítottként. Molnár Oszkár pár nappal ezelőtt az Észak Magyarország hasábjain akkor azt nyilatkozta, hogy tanúk vannak kijelentésének alátámasztására. Arra, hogy terhes cigány származású nők azért ütlegelik hasukat, hogy a magzat sérülten jöjjön a világra. Mert akkor nagyobb szociális támogatásban részesülnek.

Per és viszont per

Azt egyelőre nem tudni, hogy a konkrét gyanúsított mit tett magzatával, és azt milyen indítékból, milyen céllal, eszközzel vagy mással csinálta. Mindenesetre cselekménye a nyomozóhatóság megalapozott gyanúja szerint bűncselekmény lehet.

Molnár Oszkár ellen pedig az inkriminált kijelentés miatt pert indító cigány származású asszonyok azt remélik, hogy nekik ad majd igazat a bíróság. Az ügy további pikantériája, hogy miután beperelték, a polgármester arról beszélt lapunknak, hogy a magyar asszonyok is perelnek. Mégpedig azt a cigány kisebbséghez tartozó önkormányzati képviselő nőt, aki az ő megszólalása előtt sértő megjegyzést tett a magyar nőkre. Szavai szerint ugyanis a magyar anyák megölik csecsemőiket. Arról még nincs hír, hogy hány magyar nő pereli majd a kisebbségi képviselőnőt ezért a kijelentéséért.


"Magzatelhajtási kísérlet"

eszak | 2010.02.02 14:36

Miskolc - Molnár Oszkár feljelentése nyomán a feljelentés kiegészítés alapján nyomozás indult egy nő ellen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!