Törlesztene a tavaly történtek miatt a VRCK

Akt.:
Törlesztene a tavaly történtek miatt a VRCK
© Fotó: Ádám János
Kazincbarcika – Vasárnap 17.30-tól VRCK – Pénzügyőr NB I-es röplabdamérkőzést rendeznek Kazincbarcikán.

Csütörtökön még Magyar Kupa-nyolcaddöntőt vívott, vasárnap pedig már bajnoki összecsapáson lép pályára a Vegyész RC gárdája a férfi élvonalban. Az észak-borsodiak az első fordulóban simán verték a Debrecent (3:0), a másodikban a Dunaferrt (3:0), ezúttal pedig a Don Bosco Sportközpontban a Pénz­ügyőr lesz az ellenfelük.

– Az első olyan mérkőzésünk lesz a vasárnapi, Pénzügyőr elleni, amikor hazai színtéren egy komolyabb csapattal mérhetjük össze a tudásunkat – nyilatkozta Daniel Oravec, a VRCK vezetőedzője. – Természetesen a célunk a győzelem, mindenképpen nyerni akarunk az előző szezonban történtek miatt, azért, hogy akkor a rájátszásban alulmaradtunk velük szemben.

Ellenfelünk sok új játékost szerződtetett, új csapatot épített, igaz, az alapembereik maradtak. Nekünk azonban nem velük kell foglalkoznunk, hanem magunkkal. Az elmúlt edzéseken sok blokkgyakorlatot végeztünk, reméljük, ennek meglesz az eredménye. A nyitás, a nyitásfogadás is fontos, ezek a játékelemek lesznek a döntőek vasárnap.
Becsülettel készülnek

A VRCK csapatkapitánya, Szabó Dávid az alábbiakat mondta a meccsel kapcsolatban:

– Kezdünk összeállni, de még nem tartunk ott, ahol lenni szeretnénk. Elég hosszú a kispadunk, Daniel Oravec igyekszik mindenkit játékban tartani. Talán emiatt is érezhető ez az összeszokatlanság, de mindenki becsülettel készül, aminek köszönhetően tétmeccsen lehetőséget is kap. A Pénzügyőr jól igazolt, az első rangadójukon ők már túl vannak, amelyet a Kecskemét ellen megnyertek, öt szettben, Budapesten. Nyerni akarunk, mert itthon játszunk szurkolóink előtt.

ÉM-MI