Töretlen a szántóföldek árának emelkedése

Akt.:
Töretlen a szántóföldek árának emelkedése
Egyre nagyobb az érdeklődés a termőföld-piac iránt, amiről Dr. Sóvágó Viktória, a Rinpócse ’94 Kft. értékesítési igazgatója számol be.

Hazánk területének 83%-a áll művelés alatt, aminek közel 60 %-a szántó. Talán nem meglepő az a tény sem, hogy a lakóingatlanokat követően a legnagyobb darabszámban értékesített ingatlantípus a termőföld volt az elmúlt 2 év során. Az átlagos áremelkedés 10% feletti, ami főként az ingatlan elhelyezkedése, minősége, művelési ága, az infrastrukturális adottságok és bizonyos spekulációs hatásoktól függ. Az átlagosnál nagyobb emelkedés az autópályák és a főbb utak vonala, a nagyobb városok, régióközpontok, valamint a lokális szinten fejlett infrastruktúrával rendelkező térségek környékén jellemző. Általánosságban elmondható, hogy a 25 hektárnál nagyobb összefüggő területek voltak a legkelendőbbek.

Véleményünk szerint még mindig a termőföldvásárlás az egyik legjobb befektetési forma hazánkban, mivel egy átlagos szántó esetén is kiemelkedő hozam várható, sőt a nagyobb minőségű területek bérleti díjából is sokat profitálhatunk.

Bővebb információkért, illetve amennyiben eladni, vagy vásárolni szeretne ipari, kereskedelmi, vagy mezőgazdasági ingatlant, keresse Irodánkat (4031 Debrecen, Csigekert utca 51/B, tel.: 06-52/534-677, info@ingatlanring.hu), illetve látogasson el weboldalunkra: www.ingatlanring.hu!