TOP: 2020-ig újabb milliárdok érkezhetnek

Miskolc – A Magyar Államkincstár szerdán rendezte meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Információs Napot Miskolcon.

Az eseményről Pongrácz László, a Magyar Államkincstár Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának igazgatója, Oláh Gábor, regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár, Riz Gábor országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési miniszteri biztos és Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke tájékoztatta a sajtót.

Megtudtuk, hogy a TOP megyei szinten határozza meg a fejlesztési kereteket, a felhívások tervezésébe bevonásra kerültek a területi szereplők is, így „sokkal nagyobb tere nyílik a valós helyi igényeket tükröző fejlesztéseknek”. A TOP elsősorban az önkormányzatok fejlesztéseihez biztosít forrásokat, az önkormányzatok gazdaságfejlesztési és azzal összefüggő város- és településfejlesztési akciót támogatja.

A 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban rendelkezésre álló 1230 milliárd forintnyi Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) fejlesztési forrásaiból 93 milliárd forint jut(hat) Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, amire önkormányzatok és egyházak pályázhatnak. 2020 után viszont hazánk számára nem biztos, hogy lesznek további strukturális alapok. A további részletekre hamarosan visszatérünk.

ÉM