Helyi közélet

2011.06.14. 20:24

Szatev Zöld Nap - Elemeztek és papíroztak a Szepisek!

<p>Szikszó - <strong>Zöld Nap </strong>címmel a közelmúltban a szikszói Szepsi Iskola és Könyvtár a diákjainak környezetvédelmi hetet szervezett, amelynek támogatója, kezdeményezője a szikszói Szatev Zrt volt. A program keretében hulladékgyűjtésre is sor került, így papírt, pet-palackot, és használt elemet is gyűjtöttek a gyerekek.</p>

Zöld nap címmel a közelmúltban a Szepsis diákoknak egy környezetvédelmi hetet szerveztünk, amelynek támogatója, és kezdeményezője a szikszói Szatev Zrt volt." - nyilatkozta Fedorné Fekő Éva, az intézmény igazgató-helyettese. "A program keretében hulladékgyűjtésre is sor került; papírt, pet-palackot, és használt elemet is gyűjtöttek a gyerekek az osztályok közötti versenyben.

Zöld nap a környezetvédelemért

Megtudtuk azt is, hogy volt egy alkotói pályázat is, melynek keretében nem veszélyes, újrahasznosítható hulladékból használati tárgyakat kellett a gyerekeknek készítenie.

"Érdekes, ötletes alkotások érkeztek be." - árulta el Fedorné Fekő Éva. "Az egész programsorozat célja egyébként a figyelemfelkeltés volt, hiszen korunk egyik legégetőbb problémája a hulladékkezelés, a hulladékfeldolgozás és hulladék újrahasznosítása. Szeretnénk, hogy ha a gyerekek más szemléletben nőnének fel, ellentétben a korábbi generációkkal."

A Zöld nap díjait Bartha Ferenc, a Szatev Zrt vezérigazgatója adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában