TOP 100 – Bihall Tamás: megyénk növekedési pályára állt

Bihall Tamás, a BOKIK elnöke
Bihall Tamás, a BOKIK elnöke - © Fotó: ÉM-archív
Miskolc – A TOP 100-as cégeket három szempont alapján mutatjuk be, így idén is 3 lista készült.

„A nettó árbevétel mellett a hozzáadott érték, valamint az átlagos állományi létszám szerint is rangsoroljuk évről évre a megyei székhelyű vállalkozásokat. Most 60 olyan cég van, amely mindhárom megközelítésből fontos szerepet tölt be, és fontos kiemelni, hogy a cégek több mint fele kamarai tag” – erről Bihall Tamás, a BOKIK elnöke beszélt. Azt is ismertette, hogy a TOP 100-as cégek közül 23 vállalat vesz részt a duális szakképzésben, összesen 557 tanulóval van szerződésük.

„Reméljük, a jövőben többen megfontolják, hogy az utánpótlás kinevelésében nagyobb szerepet vállaljanak” – hangsúlyozta. Kiemelte a legtöbb tanulót foglalkoztató cégeket, az Unió Coopot, a Boscht, az ÉMKK-t, a Polimer Kft.-t, az ÉMÁSZ-t és a Certa Kft.-t. A felsőoktatási duális képzés kapcsán ismertette, hogy 9 vállalat kezdte meg az együttműködést.

Amire szükség van

Bihall Tamás beszélt arról, hogy a megye növekedési pályán áll, ez 2018-ig mindenképp folytatódni fog, de el kell gondolkodni azon, hogy azután is tudjuk ezt biztosítani. Kiemelte, hogy a vegyipar és a gépipar megyénk húzóágazatai, ezen belül is a járműipar, éppen ezért az oktatásszervezés is ehhez kell hogy alkalmazkodjon.

„A megye gazdaságának szüksége van fejlesztési forrásokra, korszerű gyakorlati ismeretekkel rendelkező szakmunkásokra, mérnökökre, a szolgáltató szektor fejlesztésére” – hangsúlyozta.

ÉM-NSZR
hirdetés


hirdet�s