TOP 100: Átadtuk a Gazdasági Díjat

Akt.:
Az Észak-Magyarország TOP 100 díjátadó ünnepsége a Palotaszállóban
Az Észak-Magyarország TOP 100 díjátadó ünnepsége a Palotaszállóban - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Kovács F. László nyerte el 2015-ben az Észak-Magyarország TOP 100 Gazdasági Díját.

Immár 16 éve annak, hogy lapunk először megjelentette megyénk TOP 100-as vállalkozóinak listáját. Tíz évvel ezelőtt csatlakozott ehhez a kezdeményezésünkhöz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Főigazgatósága és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK). Hat évvel ezelőtt pedig megalapítottuk a Gazdasági Díjat., amelyet minden évben az a vállalkozó kap, aki példaértékű munkát végez, illetve fel tud mutatni olyan foglalkoztatási értéket, ami a régiónk számára sokat jelent.

Az idei díjazott

A zsűri döntése alapján az idén Kovács F. László, az Ongropack Kft. többségi tulajdonosa érdemelte ki ezt az elismerést. A cégvezető szerdán vehette át a díjat a Palotaszállóban megrendezett TOP 100-as rendezvényen. A hagyományoknak megfelelően itt adtuk át TOP 100-as kiadványunkat is azoknak a cégeknek, cégvezetőknek, akik megyénk száz legsikeresebbjei közé tartoznak.

Kovács F. László lapunk főszerkesztőjétől, Kiss Lászlótól, Bihall Tamástól, a BOKIK elnökétől és dr. Olasz Andrástól, a NAV megyei igazgatóságának vezetőjétől vehette át a díjat. Ezután köszönetet mondott munkatársainak is, és hangsúlyozta az elmúlt időszakban sikerült növekedési pályára állítani a céget, de – mint fogalmazott -, ezt csak ebben, a 2010 utáni gazdasági környezetben tudták megtenni.

Mi a siker titka?

A TOP 100-as rendezvényen Pelczné dr. Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke is köszöntötte a listára felkerült vállalkozásokat. Beszédében kitért arra, hogy mi is a siker titka. Példaként egy elemző közgazdászt említett, aki tíz éven keresztül kutatta a siker legfontosabb építőköveit, megvizsgálva az 500 legsikeresebb vállalkozást.

„Azt vallották, minden egy jó ötlettel indul, amit megvalósítanak, de persze szükséges hozzá szenvedély, hivatástudat és szakmaiság is. De ez még mindig kevés, ha nincs meg a sok munka, a kitartás, az eltökéltség. Mindezek együtt kellenek, hogy a briliáns ötletek megvalósuljanak” – fogalmazott. Kiemelte azt is, az elemző közgazdász szerint elengedhetetlen, hogy állandó igény legyen a megújulásra.

„A sikerhez nem egyenes út vezet. A fejlődés nemcsak a felívelés időszakában fontos, hanem azután is, sőt meggyőződésem, a siker a folytonos fejlődésben, megújulásban rejlik. Ébernek kell maradni, a változásokra időben választ kell adni. Hullámhegyek, hullámvölgyek követik egymást, elkerülni nem lehet, de a vállalkozó feladata, hogy képes legyen alkalmazkodni ehhez” – fogalmazta meg az alelnök.

Hangsúlyozta azt is, hogy a TOP 100-as vállalkozók példát mutatnak, hogy az alapvető értékeket megőrizve, a kor feltételrendszeréhez igazodva képesek fejlődni és hosszú távon növekedési potenciált teremteni.

ÉM-NSZR


Fotók a TOP 100 díjátadóról:

top-100-dijatado-unnepseg55-st


„A hálózaté a jövő”

Pelczné dr. Gáll Ildikó beszélt arról is, Brüsszelben azt tartják, a hálózaté a jövő, a hálózatban való gondolkodásban, azaz az unió, a kormány, a cégek együttműködve képesek a legeredményesebb munkára, a sikerekre.Hangsúlyozta: „Hazánk idei növekedése közel kerülhet a 3 százalékos ütemhez, önök nélkül ez a növekedés nem jöhetett volna létre, hiszen a vállalkozások fontosak megyénknek, hazánknak és az uniónak is”.

TOP 100 – Olasz András: Tanítani kell az adózás jelentőségét

Miskolc – A TOP 100-as kiadványt a NAV Észak-magyarországi Regionális Főigazgatósága gazdasági elemzésekkel segíti. tovább »

TOP 100 – Bihall Tamás: megyénk növekedési pályára állt

Miskolc – A TOP 100-as cégeket három szempont alapján mutatjuk be, így idén is 3 lista készült. tovább »

TOP 100 – Deák Csaba: A tudás és közösség campusa a miskolci

Miskolc – „Alapvető cél a társadalom szolgálata, a tudás átadása” – fogalmazott a rendezvényen dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja. tovább »

TOP 100 – Kersten Bachmann: “Ez a gyár volt a legjobb döntés”

Miskolc – „A miskolci gyár újszülött a Takata családon belül, de jó nagy kisbaba lett, hiszen ez a cég legnagyobb gyára: 250 ezer négyzetméteres területen helyezkedik el – ismertette Kersten Bachmann, a Takata európai igazgatója, aki szerint a két éve született döntés, hogy Miskolcon gyárat építenek, az egyik legjobb döntés volt a cég történetében. tovább »
hirdetés


hirdet�s