Sport

2016.03.05. 13:56

Kupagyőztes a DVTK - Aranyszavak: a döntő után mondták

Miskolc - "Miskolc többéves szünet után ezzel a sikerrel végleg visszakerült a kosárlabda-fellegvárak közé, egy remek közönségtől támogatottan." Az Aluinvent-DVTK csapatáról és a fanatikus diósgyőri szurkolótáborról mindenki elismerően nyilatkozott a kupagyőzelem után.

Miskolc - "Miskolc többéves szünet után ezzel a sikerrel végleg visszakerült a kosárlabda-fellegvárak közé, egy remek közönségtől támogatottan." Az Aluinvent-DVTK csapatáról és a fanatikus diósgyőri szurkolótáborról mindenki elismerően nyilatkozott a kupagyőzelem után.

Szabó Tamás, a diósgyőri klub első embere: „Ezért kezdtük el annak idején, 2011-ben. Remélem, ez a mai nap mindenkit meggyőzött arról, hogy milyen fontos ez a klub, ez a sportág a város életében.”

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége főtitkára: „Miskolc többéves szünet után ezzel a sikerrel végleg visszakerült a kosárlabda-fellegvárak közé, egy remek közönségtől támogatottan. Úgy vélem, a szövetség jó döntést hozott, amikor Miskolcot választotta a kupadöntő helyszínéül, mert igazolódott, hogy ebben a városban rengetegen szeretik ezt a sportágat.”

Sántha Gergely, a DVTK női kosárlabdacsapatát működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosának képviselője: „Öröm látni, hogy mekkora boldogságot tud okozni egy győzelem, egy siker. Köszönet érte a klub menedzsmentjének, a szakmai a stábnak és a játékosoknak, mindenkinek, aki egy picit is segített, hogy ezt átélhessük. Kívánom, hogy sokaknak legyen hasonlóban része a diósgyőri családon belül.”

Czank Tímea, az Aluinvent-DVTK csapatkapitánya: „A Sopront 60 ponton tartani szép teljesítmény, de végig nagyon éles meccs volt, és csak a legvégén, az utolsó másodpercben hittem el, hogy megvan a győzelem. De nem lesz ezt könnyű feldolgozni, most megyünk ünnepelni, és úgy biztosan sokkal könnyebb lesz. Határtalanul boldog vagyok, hogy ez a remek öltözői közösség, a kitűnő szurkolótábor támogatásával képes volt erre.”

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere: „Csodálatos küzdelem volt, a DVTK kupaszereplése az egész várost megmozgatta, lázban tartotta. A lelátón pedig a szurkolók kisugárzása mindent felülmúló volt, ez legalább 10 pontot hozott a DVTK-nak.”

Boros Árpád, a diósgyőri kosárlabdaklub örökös tiszteletbeli elnöke: „Nagyon örülök annak, hogy harmadszor is sikerült a Diósgyőrnek elnyernie a Magyar Kupát. Remélem, hogy ez a csapat rövid időn belül képes lesz arra, hogy a magyar bajnokságban is hasonló helyezést érjen el. Köszönjük a szövetségnek, hogy Miskolcot választották helyszínül, szerintem a hangulat, a szurkolók visszaigazolták, hogy ez jó döntés volt.”

Horti Dóra, az Aluinvent-DVTK döntőbeli legponterősebb játékosa: „Ilyen szenzációs közönség előtt nem is születhetett más eredmény. Az elmúlt napokban sokszor megállítottak az utcán, kérve, biztatva, hogy nyerjük meg ezt a döntőt, mert ez sokat jelentene a kosárlabdát szeretőknek. Megcsináltuk! Szerintem nem kerülhetett volna ennél jobb helyre a kupa.”

Király Sándor, a Diósgyőr egykori vezetőedzője, a csapattal kétszeres Magyar Kupa-győztes szakvezető: „Régen éreztem magam ilyen jól kosárlabda-mérkőzésen. Szívből gratulálok a DVTK-nak a harmadik kupasikerhez, és a szövetségnek is, hogy volt bátorságuk jó döntést hozni, Miskolcon megrendezni a finálét.”

Tóth László, a kupa névadójának, a Coop cégnek az igazgatója: „Jó helyre került a kupa. Örülünk, hogy a nevünket adtuk hozzá, ebben reménykedtünk, amikor a rendezvény mögé álltunk. Gratulálok a csapatnak, és mindenkinek, aki közreműködött ebben a sikerben.”



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!