Friss hírek

2009.06.03. 11:48

Nyári Fesztivál Győrben

<p>Ingyenes koncerttel indul a Nyári Fesztivál Győrben. A nyitó buli június 13-án lesz a Dunakapu téren. A programsorozat részeként rendezik meg a II. Táncművészeti Biennálét, a II. Győri Gyerkőc Fesztivált és a Barokk Nosztalgiák Művészeti Fesztivált is. A bemutatókra több ezer érdeklődőt várnak. A programokról szerdán sajtótájékoztatón számoltak be.</p>

Bencsik Tamara, valamint a Csináljuk a Fesztivált művészeinek ingyenes koncertjével indul hivatalosan az idei Nyári Fesztivál Győrben. A nyitó rendezvény június 13-án lesz, a Dunakapu téren. A fesztivál ad otthont június 19-23 között a II. Táncművészeti Biennálénak, valamint július 3-5 között a II. Győri Gyerkőc Fesztiválnak. Aranyhajú tündérlányok lepik majd el az utcákat, a város kulcsát átadják a gyerekeknek, de lesz például süti sziget és locs-pocs party is. 10 helyszínen összesen 1000 program várja majd a gyerekeket, a belépő mindössze egy mosolygós fotó lesz.

Újdonság, hogy idén először rendezik meg június 16. és 19. között a Rába parti Ünnepi Játékokat, melynek helyszíne a Rába folyón található vízi színpad lesz. Csárdáskirálynő, István a király és a Vaskakas legendája óriás bábosokkal szerepel a kínálatban. Ez utóbbi legendát a szervezők minden évben szeretnék feldolgozni. A Nyári Fesztivál programjai között ez lesz az egyetlen, amelyért fizetni kell.

Augusztus 12. és 16. között rendezik meg a Barokk Varázs - Barokk Művészeti Fesztivált, melynek leglátványosabb eleme a barokk esküvő lesz, augusztus 16-án.
A rendezvény sorozat augusztus 29-én egy meglepetés koncerttel zárul. A fellépő személyét egyelőre nem árulták el a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!