Tömeges autófeltörések Ózdon

Tömeges autófeltörések Ózdon
Ózd – Az elmúlt napokban nagymértékben megszaporodtak a gépkocsi feltörések Ózdon – tájékoztatott Molnár Tamás, a helyi rendőrkapitányság sajtóreferense.

– Az ismeretlen elkövetők válogatás nélkül feltörik a parkolókban, házak, üzletek előtt lévő őrizetlen autókat, főleg az olyanokat, amelyeknek utasterében valamilyen érték van. Elsősorban az autós cd-s, rádiós magnókat, illetve a könnyen mozdítható vagyontárgyakat tulajdonítják el az oldalsó szélvédő betörését követően.

Az Ózdi Rendőrkapitányság nyomatékosan felhívja a lakosság figyelmét, hogy az őrizetlen gépkocsikban ne hagyjanak látható helyen semmilyen mozdítható vagyontárgyat, illetve amennyiben lehetőségük van rá, az autóból a rádiós, cd-s magnó előlapját vigyék magukkal, az ablakokat húzzák fel és a gépkocsikat zárják le. A járművek sértetlenségét – lehetőségeik szerint – naponta több alkalommal ellenőrizzék az elszaporodott cselekmények megelőzése érdekében.

Várják a segítséget

Az Ózdi Rendőrkapitányság kéri továbbá a lakosság segítségét az ismeretlen elkövetők felkutatásában. Várjuk minden olyan személy bejelentését, aki a gépkocsi feltörésekkel, az elkövetők személyével vagy az eltulajdonított tárgyak hollétével kapcsolatosan információval rendelkezik, bejelentéseiket személyesen vagy az állandóan hívható 48/471-022-es, illetve a 48/570-070-es telefonszámokon tegyék meg.