Tomcat kifizette a német bírságot – Népszava

Polgár Tamás (Tomcat) egy Népszavának küldött e-mailben cáfolta a pénteken a Népszabadásban megjelent állításra. A pénteki cikk szerint Tomcat egy meg nem fizetett bírság szerint negyvennapos elzárását tölti Németországban. Tomcat az e-mailben azt írja, hogy bár a bíróság valóban elrendelte elzárását egy korábbi bírsága be nem fizetése miatt, csakhogy a bírságot 24 órán belül kifizette, így elengedték.

Kártérítési pert is kilátásba helyezett a Tomcat néven elhíresült Polgár Tamás a Népszavának írt e-mailjében. A Népszabadságban pénteken jelent meg cikk arról, hogy Tomcat negyven napos elzárást kapott Németországban, mivel nem fizette meg korábban egy, a megengedettnél lényegesen nagyobb teljesítményű sokkoló birtoklásáért kiszabott ezereurós bírságot.

A blogger péntek délelőtt elküldött üzenetében leírta: a pénzbírságot azért kapta, mert két elekromos sokkolót vásárolt egy németországi fegyverboltban. Azt állította: korábban azért nem fizette be a nem is ezer, hanem 800 eurós bírságot, mert bár a német rendőrség továbbította a bírságfizetési felszólítást, a magyar hatóságok azonban nem küldték el neki.

Polgár Tamás április elsején lépte át a német határt. Állítása szerint nem is a belépésnél fogták el a rendőrök, hanem akkor, amikor távozni akart Németországból. A repülőtéren tartóztatták fel. És itt kifizette a 800 eurós bírságot.

Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője azt mondta a Népszavának, hogy egyelőre nincs információjuk arról, hogy a bírságcsekket megkapták volna, de megvizsgálják a körülményeket.

A Népszava úgy értesült, hogy Tomcat-et április 10-én vették őrieztbe a német hatóságok, és a bírság kifizetése után, 12-én engedték szabadon.