Tomborék ellen

Lehetne ragozni a témát, de nem érdemes. Lényeg a lényeg: a Nyíregyházi KSE élvonalbeli kézilabdatársulata a lassan örökös bajnoknak tekinthető Veszprém katlanjában vizitál.

Eme tény ismeretében aligha tenne bárki egy árva petákot arra, hogy a vendégek éppen a bakonyi oroszlánbarlangban kasszírozzák be első pontjukat. Erre halványnál is halványabb az esély.

Mindazonáltal legutóbbi fellépésén, az ugyancsak sztárcsapatnak számító Szegeddel szemben rukkolt ki eddigi legjobb produkciójával a nyírségi egylet – ez pedig biztató fejlemény a közelgő „dupla szorzójú” ütközetek előtt. Persze, szerdán a túlélés a cél a regimentnyi klasszist bevető, természetesen hibátlan teljesítményt felmutató házigazda ellen.

Megyünk, játszunk, küzdünk, ez biztos – vezette fel az aktuális fellépést Jano Pál, a Nyíregyháza játékos-edzője. – Egyet azért nem árt tudni: a veszprémi csapat vasárnap tizenkét góllal nyert Bajnokok Ligája mérkőzés a Tatran Presov otthonában, ami sokat elárul az ellenfél erejéről. Nyilvánvaló, nekünk nem Pásztorékkal kell felvennünk a versenyt, erre nincs is sanszunk, hisz tőlünk jobb együttesekkel is elbántak már saját közönségük előtt. Nem szívesen mondok ilyet, ebben az esetben viszont nem tehetek mást: jelen helyzetben egy tízgólos vereség tisztességes eredménynek számít. Természetesen megpróbálunk fegyelmezetten, türelmesen játszani és lehetőleg valamennyi ziccert értékesíteni. Veszprémben ugyanis minden elrontott lövést büntetnek, egy mellé lőtt labda gyakorlatilag két kapott góllal ér fel…

Idevágó információ, hogy a sérült Kun László, Medve Róbert szereplése kérdéses, a szintén maródi Jurko harcba dobását pedig nem kockáztatja a nyíregyházi stáb.  

Tombor a túloldalon
Tombor Csaba személyében jól ismert arccal találkozhatnak a nyíregyházi csapat tagjai – ezúttal ellenfélként. A válogatott szélső az elmúlt évadban a bujtosi csarnok kedvence volt, majd a nyáron Veszprémbe igazolt, szerdán pedig aligha kegyelmez egykori társainak.       

– Koncz Tibor –