Tomboló hangorkánban ért véget a Loki kupakalandja

Akt.:
Tomboló hangorkánban ért véget a Loki kupakalandja
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A kettős vereséggel búcsúzó debrecenieknek a mérkőzés nagy részében futniuk kellett az ellenfelük után.

A DVSC-TVP a Nantes gárdáját fogadta szombat este az EHF-kupa második selejtezőkörének visszavágóján. A cívisvárosi együttes helyzete nem tűnt reménytelennek, mivel az odavágón csupán minimális, egygólos francia siker született (24–23). A teltházas Hódosban frenetikus hangulat várta a játékosokat, Nyerges Attila és a drukkerek a kezdő sípszó előtt elénekelték az Ismerős Arcok Nélküled című dalát, majd a Himnuszra zendítettek rá.

A B-közép tagjai sem tétlenkedtek a találkozót megelőző napokban, frenetikus élőképpel próbálták minél jobb teljesítményre ösztönözni a kedvenceket. A Hódos lelátója egyébként a meccs alatt megrepedt, így kicsit arrébb kellett terelni a közönséget, de szerencsére nem történt semmilyen baj.

Higgadt maradt

Az összecsapás első góljára a második percig kellett várni, ekkor Sirián Szederke vette be a nyitott védekezéssel operáló vendégek kapuját. A hajdúságiak ketrecét Lajtos Nóra őrizte, a hálóőr több bravúros védést „tett a közösbe”. A meccs első szakaszában tapadtak egymásra a felek, ám 6–5-ös hazai vezetést követően megrázták magukat Jan Basny tanítványai, akik egy 4–0-s sorozatot produkáltak (6–9). A rossz szériát Tone Tiselj időkéréssel próbálta megtörni, a piros-fehérek góltalanságának pedig Karina Jezsikava vetett véget. Már a franciaországi mérkőzésen is villogott Malin Holta – tizenkétszer szomorította el a DVSC kézilabdázóit – , a 23 esztendős norvég átlövő Debrecenben sem maradt adós a gólokkal, végül kilencig jutott. A 12–13-as félidei végeredményt Csáki Viktória állította be, a jobbszélső hidegvérű ítéletvégrehajtónak bizonyult, mivel a cívisek mind a hét hetesét belőtte.

Nem sikerült

A második játékrész első szakaszában a házigazda folytatta a Nantes üldözését. Escribano a 43. percben 17–18-ra módosította az állást, amire Anna Punko gyorsan válaszolt, míg Marija Garbuznak köszönhetően hosszú idő után ismét Loki-előnyt mutatott az eredményjelző (19–18). Sokáig nem örülhettek a magyar drukkerek, ugyanis Holta a 47. minutumban ismét borsot tört a piros-fehérek orra alá (21–22). Miután a vendégek megszerezték a 24. góljukat, az is biztossá vált, hogy a Lokinak a továbbjutáshoz kettővel kell nyernie. Csáki újabb értékesített büntetőjének hála egalizáltak a hazaiak (26–26). A lefújásig már csak franciáknak sikerült a gólszerzés, a Nantes Loire Atlantique 28–26-ra diadalmaskodott, a párharcot pedig 52–49-re húzta be. A nemzetközi porondtól elköszönő debreceni alakulat a magyar bajnokságban javíthat, Kelemen Éváék a Mosonmagyaróvárhoz látogatnak pénteken.

HBN-BÁ


A tények

DVSC-TVP–NANTES LAHB 26–28 (12–13)

Debrecen, 1800 néző. Vezette: Merz, Schilha (németek)

DVSC-TVP: LAJTOS – Varsányi 1, Punyko 3, GARBUZ 4, SIRIÁN 4, JEZSIKAVA 6, Kelemen. Csere: Deszpotovics, CSÁKI 7 (7), Marincsák 1, Tóth M., Siska. Edző: Tone Tiselj

NANTES LAHB: CALLAVÉ – ESCRIBANO 4, COATANEA 5, SCHOP 4, Sztoilijkovics 3, Soulard 1 (1), Clavel 1. Csere: Pierson (kapus), HOLTA 8, Lignieres, Mandret, Chesneau 2. Edző: Jan Basny

Az eredmény alakulása: 6. perc: 3–3. 13. p.: 6–5. 16. p.: 6–9. 22. p.:9–12. 37. p.: 15–15. 43.p.: 19-18 52.p.: 24–24.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc

Hétméteresek: 7/7, ill. 2/1

Mesterszemmel

Tone Tiselj: Mentálisan nem voltunk olyan jól felkészülve, mint a Nantes. Egy álom tört ma össze, de a bajnokságban haladnunk kell tovább, itt próbáljuk megélni az álmunk innentől.

Jan Basny: Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, melyre keményen készültünk. Reméljük, a következő mérkőzés még jobban sikerül majd.
Továbbjutott: a Nantes, kettős győzelemmel, 52–49-es összesítéssel


Fotók és videók: Földöntúli szurkolástól zengett az egész Hódos

Debrecen – Nem sikerült a továbbjutás a DVSC-TVP női kézilabdacsapatának a francia Nantes ellen az EHF-Kupában, de szurkolók, az ultrákkal az élen fantasztikus hangulatot varázsoltak a Hódos Imre sportcsarnokba. Fotók és videók a szombat esti kéziünnepről.


Női kézilabda EHF Kupa – Búcsúzott a Debrecen

Debrecen – A Debrecen hazai pályán 28-26-ra kikapott a francia Nantes együttesétől a női kézilabda EHF Kupa második fordulójának visszavágóján, így kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól.


HAON-ÉLŐ – EHF-Kupa: DVSC-TVP vs. Nantes Loire Atlantique 26-28 (12-13)

Debrecen – A női kézilabda EHF-Kupa második fordulójában a DVSC-TVP a Nantes együttesét fogadta szombaton 21.00-tól a Hódosban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.

hirdetés


hirdet�s