Toma Sándor a Vegyész vezetőedzője

Toma Sándor
Toma Sándor - © Fotó: ÉM-archív
Kazincbarcika – A legutóbb Miskolcon dolgozó barcikai szakember hosszú idő után tér vissza a VRCK-hoz.

Az elmúlt hat évben Dudás András irányította (vezető)edzőként a Vegyész RC-Kazincbarcika élvonalbeli férfi röplabdacsapatát. A szakember azonban a lapunknak május 8-án adott interjúban jelezte, minden bizonnyal új trénerrel fog nekiindulni a gárda a következő bajnokságnak, ő pedig valamilyen más pozícióban segíti majd a VRCK-t. Mostanra kitisztult a kép ezen a területen, eldőlt, hogy Toma Sándor lesz az észak-borsodiak szakmai munkájának első számú felelőse. A fiatal – egyébként Kazincbarcikán élő – edző dolgozott már ebben a szerepkörben a klubnál, 2000 tavaszán vele fejezte be az 1999/2000-es bajnokságot az együttes, illetve a 2000/2001-est vele kezdte el, decemberig ült a kispadon. Toma Sándor legutóbb az Albrecht-MVSC-MVSI női alakulatát gardírozta.

– Azt gondolom, Sándort nem szükséges bemutatni senkinek sem, aki jártas a röplabdában – mondta lapunknak Dudás András. – Amióta eljött az MVSC-től, azóta itt van nálunk, amikor még zajlott a bajnokság, segített a statisztikákban, az elemzésekben. Fiatal, ambiciózus szakember, biztos vagyok benne, hogy jól tud majd együtt dolgozni a játékosokkal. Magamról nem tudom még, hogy mi leszek, de nem is az a lényeg, hogy mi az ember titulusa, hanem az, hogy mit tud és akar tenni a klubban, a klubért.

Kettős szerep

Toma Sándor jelenleg a felnőtt női válogatott mellett ténykedik, egyrészt másod­edzőként, másrészt statisztikusként. Amint az köztudott, a gárda 28 év után vesz majd részt Európa-bajnokságon az ősszel, az eseményt Belgium és Hollandia közösen ren­dezi.

– Köszönöm a felkérést, mindenképpen kihívás újra a Vegyésznél lenni, megmozgat, már most új impulzust ad – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Toma Sándor. – Szeretném jól csinálni, maximális odaadással, remélem, ebből valami jó fog kijönni. Még zajlanak szintfenntartó edzések, aztán jön a szünet, a tervek szerint az első hivatalos tréninget majd július 27-én tartjuk. A versenykiírás éppen most jelent meg, ebben az áll, hogy szeptemberben indul a bajnokság, de ettől közelebbit egyelőre nem lehet tudni. Hogy miként tudom összeegyeztetni a két munkát, ezt és a női válogatottat? Utóbbinál pályaedző még Jókay Zoltán, illetve statisztikus Hiervarter Ákos is, úgyhogy biztosan el lehet készíteni egy olyan beosztást, amely mindenkinek megfelelő. Az én Európa-bajnoki részvételemről korai bármit is mondani, amennyiben lehetséges, úgy szeretnék ott lenni a csapat mellett, talán megoldható lesz.

A barcikai játékosok (már akinek a munkahelyi elfoglaltsága nem szól közbe) egyik fő támogatójuknak köszönhetően június 26. és július 5. között néhány napot Bulgáriában töltenek. A keret alakulásáról annyit tudni, hogy a sérült Szántai, valamint Gulyás további szereplése kérdéses, viszont három-négy röplabdázóval előrehaladott tárgyalásokat folytat a klub, az ő érkezésüket rövidesen be is jelenthetik.

ÉM-MI

A hölgyek menetrendjéről

A női válogatott a jövő hét végén egy négyhetes felkészülést zár majd le. Az együttes két hetet töltött Tatán, míg a hét első részét Budapesten tudta le. Szerdán Szlovéniába, Mariborba utaztak, ahol egy amerikai egyetemi válogatott ellen két összecsapást vívtak, 16 fős kerettel (egyik nap az egyik fele, másik nap a másik lépett pályára). Toma Sándorék ma utaznak haza, amelyet szabad hétvége követ. A jövő hetet a fővárosban kezdik a hölgyek, szerdán, csütörtökön és pénteken felkészülési találkozó szerepel a programban. A munka első fázisa június 27-én fejeződik be és két hét szünetet követően július 13-tól folytatódik. A magyar válogatott szerepel majd az Euroligában is, amikor ennek vége, utána indul a közvetlen Európa-bajnoki felkészülés.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek