Tolvajok rossz napja

Több utcai tolvajt is begyűjtöttek a hétvégén a rendőrök a fővárosban, az elfogottak a lopások után néhány percen belül rendőrkézre kerültek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnapi tájékoztatásából kiderül, hogy a hasonló utcai támadások, zseblopások esetében az áldozatok által adott jó személyleírás sokat segíthet a támadók rövid időn belüli kézre kerítésében.

Egy 45 éves zsebtolvaj nő a Nyugati téri aluljáróban lopta ki egy férfi zsebéből a mobiltelefonját és a pénzét. A VI. kerületi rendőrök jó személyleírást kaptak róla, az alapján fogták el nem messze az aluljárótól.

Egy másik, szintén zsebtolvajként tevékenykedő, 42 éves nő az Üllői úton egy férfi övtáskájából emelte ki a pénztárcáját és az iratait. Ő sem jutott messzire, a BRFK gyorsan kiérkező akciósai a helyszín közelében megtalálták a személyleírás alapján.

Szombaton reggel egy 26 éves fiatalember az Újpest Városkapu metrómegállóban lopta el egy férfi táskáját. A közelben tartózkodók közül többen is a meglopott férfi segítségére siettek és sikerült is feltartóztatniuk a tolvajt. A férfi azonban eldobta a zsákmányt, kiszabadította magát és elfutott. Itt is a jó személyleírás segített, még aznap délelőtt az újpesti járőrök elfogták egy élelmiszerboltban, ahol egyébként szintén lopással próbálkozott.