Tolerancia nap Dunaújvárosban – luxusautóval utaznak majd a fogyatékkal élők

A fogyatékkal élők mindennapjaival ismerkedhetnek meg szerdán az általános és szakközépiskolás diákok Dunaújvárosban. A Székesfehérváron már rendszeres és havonta megrendezett Esély Órák mintájára szervezi meg az Esélyek Háza a Tolerancia Napot Dunaújvárosban. A programon az érdeklődők egyebek között luxus sportautókban gyönyörhödhetnek, a tíz legszerencsésebb gyermek pedig utazhat is bennük.

A szerdai Tolerancia Napon Dunaújvárosban sportversenyekkel, ügyességi vetélkedőkkel szórakoztatják az érdeklődőket. A program lényege, hogy megismertessék velük a fogyatékkal élő emberek élethelyzetét, a kerekesszék használatát, a Braille-írást, hallássérültek kommunikációs lehetőségeit és a sérült emberek sportolási lehetőségeit – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Márton Zoltán, az Esélyek Háza Székesfehérvár, Fejér Megyei Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda igazgatója.

A programhoz csatlakozott egy Dunaújvárosban élő külföldi autógyűjtő, Bader Al-Roudhan, aki felajánlotta, hogy 10 állami gondozásban nevelkedő vagy fogyatékkal élő gyermeket megautóztat a városban egy általuk választott luxusautón, valamint ajándékokkal kedveskedik nekik. A Tolerancia Napon egy Aston Martinban és egy Ferrari Enzóban
autóztatja meg a tíz legszerencsésebbet.