Tolatott az autójával a forrói férfi, halálra gázolta kisfiát

Akt.:
Tolatott az autójával a forrói férfi, halálra gázolta kisfiát
© Illusztráció
Encs, Forró – Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a kisfiát gépkocsijával elsodró férfit.

Az Encsi Járásbíróság hétfőn „halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége” miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte azt a férfit, aki 2015. október 7-én Forrón tolatás közben elsodorta 18 hónapos kisfiát.

Nem látta a kicsit

A bíróság által megállapított tényállás szerint az a férfi a délutáni órákban egy barátjával vásárolni indult. A gépkocsit előzőleg a forrói ingatlanával szemben lévő földterületen kialakított beállón hagyta, az úttestre merőlegesen. Amikor a földútról hátramenetben jobbra kitolatott, 18 hónapos gyermeke a családi házból a körbe nem kerített udvarra kisétált. Az apa tolatás közben a gépkocsi hátsó részével elütötte kisfiát, aki a gépkocsi alváza alá került. A gyermekkel azonnal elindultak a kórházba, de olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás közben meghalt.

Felfüggesztett börtön

Az Encsi Járásbíróság a vádlottat 1 év – végrehajtásában 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte, egyben a közúti járművezetéstől 2 év 6 hónapra eltiltotta.

Enyhítő körülményként a vádlott javára értékelték, hogy a bűncselekmény elkövetését ténybelileg beismerte, együttműködő volt a hatóságokkal és további kiskorú gyermekek eltartásáról gondoskodik. Súlyosító körülmény volt az, hogy a vádlott korábban már volt büntetve. Az ítélet jogerős.

ÉM-SZB


Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Forrón

Forró – Egy forrói családi ház udvarán gázolta el egy apa az autója mögé lépő kisgyermekét.
hirdetés


hirdet�s