Tököt faragtak Mezőcsáton egy tök jó délutánon

Ötletes mű
Ötletes mű - © Fotó: magánarchívum
Mezőcsát – Megtudhatták, hogy milyen is az igazi házi kovászos kenyér, és a finom házi kovászos rétes.

Immár negyedik alkalommal tartották a Mezőcsát Kultúrájáért Alapítvány szervezésében Mezőcsáton az Örökségeink Háza udvarán a Tök jó délután című programot, mely töklámpásfaragó versennyel kezdődött. Az időjárás szeszélyessége ellenére tizenegy csapat nevezett be.

Díjnyertes tökök

A délután folyamán várták a sütőtökből készült süteményeket, melyet szintén zsűriztek. A harmadik meghirdetett versenykategória a Mezőcsát legnagyobb sütőtöke, melynek díját az idén Kormos János vehette át.

Az eredményhirdetést követte a tombolasorsolás. A délután folyamán a vendégek megkóstolhatták a helyben sült krumplilángost, palacsintát, sütőtökös tócsnit, sütőtökös turmixot, a helyben sütött házi kovászos kenyeret, és házi kovászos rétest, és a többféle ízben készült sütőtök lekvárt is. A szomjukat meleg teával, és forralt borral olthatták a kilátogatók. Az Örökségeink Háza kiállítótermében megtekinthették a Gulyás Ferenc által készített égetett faképeket. A résztvevők megtudhatták, hogy milyen is az igazi házi kovászos kenyér, és a finom házi kovászos rétes.

ÉM


A Varga család is kilátogatott a programokra
Felsőzsolca - A Nagycsaládosok Egyesülete és Felsőzsolca Önkormányzata hetedik alkalommal rendezte meg szombaton a városban a Sütőtök és Krumplifesztivált. A rendezvény a Hősök terén volt, a Családok Éve programjaihoz kapcsolódva. Mi szemnek, szájnak A délután programja a Csomasz Brass Band Fúv...

Finom és egészséges
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A sütőtöknek számos kedvező élettani hatása van, ráadásul finom is. Ritka az olyan zöldségféle, mint a sütőtök, amely három olyan fontos jellemzőt egyesít, mint az egészségesség, a finom íz és elérhető ár. Kedvező élettani hatásait már az indiánok is ismerték, ...