Tökmagos krémsajt, rózsasziromlekvár és még sok finomság – megnyílt a Kézműves Magyar Ízek Vására

Havasi málnaméz, jázminos csokoládé, tökmagos krémsajt, rózsasziromlekvár, borok, pálinkák és még sok gasztronómiai érdekesség várja a látogatókat péntek délutántól vasárnap estig a Kézműves Magyar Ízek Vásárán. Most rendezik meg első alkalommal a fővárosi Millenárison, száznál is több termelő mutatkozik be – mondta a Független Hírügynökségnek Orosz Pál főszervező.

Százegy termelő állít ki a vásáron, többségük hazai, tizenegyen Erdélyből érkeztek. Orosz Pál elmondta: missziónak tekintik a hazai termelők felkarolását, fontosnak tartják, hogy minél többen megismerjék ezeket a kiváló minőségű és elérhető árú élelmiszereket. A kiállítók ingyen mutathatják be portékáikat. Egyebek mellett sajtkülönlegességeket, húsokat, mézeket, lekvárokat, pékárukat, borokat, pálinkákat, süteményeket, kávékat és csokoládékat vonultatnak fel. Lehet egyebek mellett ibolya-, jázmin- vagy rózsaszirmos csokoládét kóstolgatni, de mangalica- és szarvashúsból készült füstölt kolbászt is találnak a vásáron az érdeklődők.

Már pénteken több mint ezren mentek el a vásárra, szombaton 12 és 23 óra között, vasárnap pedig 10 és 22 óra között tartanak nyitva.