Tőkés László EP-alelnök leváltását kérte egy román EP-képviselő

Tőkés László EP-alelnök leváltását kérte kedden az Európai Parlament plénumán az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) egyik EP-képviselője. Corina Cretu (ejtsd: korina krécu) szerint Tőkés megválasztása óta csak a szélsőséges és sovén üzeneteit erősítette fel – közölte a Mediafax hírügynökség.

A PSD képviselője úgy látja: Tőkés László EP-alelnöki megválasztása óta felerősítette szélsőséges és sovén üzeneteit, az etnikai alapú területi autonómia kivívása érdekében utcai megmozdulásra buzdította az embereket. “Mindez súlyos támadás egy európai uniós tagállam területi integritása ellen” – állítja Corina Cretu, aki erre hivatkozva az erdélyi magyar alelnök EP-tisztségéből való leváltásának megvitatását kérte.

A román ellenzéki párt már korábban bejelentette, hogy Tőkésnek alelnöki tisztségből való visszahívását kéri, mivel az EP-alelnök a Tusványosi Nyári Szabadegyetemen azt mondta: ha egy olyan mikrorégió, mint Koszovó, kivívta autonómiáját, ugyanez Székelyföldön is lehetséges volna, és, ha szükséges, a székelységnek utcára kell vonulnia. A PSD szerint Tőkés álláspontja Románia államiságát veszélyezteti.

Az Európai Parlamentben egyébként eddig egyetlen alelnököt sem váltották le, és soha sem cserélték le tisztségéből mandátumának lejárta előtt.
– Független Hírügynökség  –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s