Tokaji pénzszállítórablás: vádemelési javaslat lett

Tokaji pénzszállítórablás: vádemelési javaslat lett
Miskolc, Tokaj – Tizenöt hónappal a Tokaj melletti pénzszállítóautó rablás és kegyetlen gyilkosság után vádemelési javaslattal zárult a nyomozás. Három személy akár életfogytiglant is kaphat bűnösség megállapítása esetén. 

Nyoma veszett egy pénzszállító autónak tavaly márciusban Nyíregyházán. Miután eltűnését bejelentették, megkezdődött a kocsi keresése. A járműre a mezőőr talált rá Tokaj külterületén, a vasúti sínek mellett és mellette egy halott feküdt.
A brutálisan megölt férfi a kocsiban utazó biztonsági őr volt. A sofőr másutt bukkant fel. Előbb nem beszélt, később azzal állt elő, hogy összejátszott a rablókkal. Vizelés ürügyén hajtott a földútra, ahol társai várták. Őt álcából leütötték és összekötözve egy személykocsi csomagtartójába rakták. Megnevezte cinkostársait, akik közül az egyik két évig rendőrként szolgált. Augusztusban Kiskunhalas környékén lévő tanyán fogták el a szökésben lévő két férfit és hozzátartozókiat, akik a vérrel szerzett milliókból vették az ingatlant.

A B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kilenc személyt gyanúsít (eltérő minősítéssel) előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, bűnpártolással és mással. Három személy akár életfogytiglant is kaphat bűnösség megállapítása esetén. Jelenleg négy gyanúsított van előzetes letartóztatásban.

Előzmények: