Faliórát is kaptak ajándékba az idősek Csobajon

Ivanics Imre virágot is adott az ünnepelteknek
Ivanics Imre virágot is adott az ünnepelteknek - © Fotó: SL
Csobaj – Csobajon is megünnepelték az Idősek Napját.

A mintegy nyolcszáz lelket számláló Csobaj település önkormányzata a napokban köszöntötte a hatvanadik életévüket betöltött lakosait, ezzel is jelezve, egy kis közösség számára is fontos a tapasztalt, bölcs emberekre való odafigyelés, törődés, és alkalmanként azoknak a megünneplése, akik ezt a szép kort már megélték és szerencsére még közöttünk vannak.

Az eseményen Koncz Ferenc országgyűlési képviselő fiatalkori emlékein keresztül érzékeltette a szépkorúak megbecsülésének fontosságát – hangsúlyozva, hogy bár az emberek különbözőek, másként élik meg az idősebb kort, van aki könnyebben, mások kicsit nehezebben, de számos esetben van szükségük a segítő kezekre.

– Ebben nagy szerepet kell vállalnia – a családtagokon túl – az önkormányzatnak, és a kormányzatnak is – húzta alá gondolatait a honatya.

Köszönet

Ivanics Imre polgármester köszönetet mondott az ünnepeltek felé a példamutatásukért, a fiatalabb korosztály felé nyújtott életbölcsességek­ért, törődésükért, a tanító tapasztalataikért.

– Azt kívánom Önöknek, hogy családtagjaik szeretete aranyozza be hétköznapjaikat és ünnepeiket, ajándékozzák meg Önöket vidámsággal, békességgel, figyelmükkel, szeretetükkel – mondta a polgármester.
Az eseményen külön köszöntésüket tolmácsolták a legidősebb szépkorúak felé, a kilencvenöt éves Magyar Sámuelné és az ugyanennyi évet megélő Pocsai János felé.

A településvezetés a szórakoztató műsorral egybekötött vacsorás esten túl minden ünnepeltet megajándékozott egy, a község jelképét ábrázoló, erre az alkalomra készíttetett faliórával.

ÉM-BGTokaj.
BOON.HU

További hírek a Borsod-Abaúj-Zemplén kategóriából


hirdetés