Tokaj várost nem érinti az árvízi és belvízi elöntés

Tokaj várost nem érinti az árvízi és belvízi elöntés
Több sajtóorgánumban is megjelent, hogy Tokaj és Rakamaz városok belterületét helyenként elöntötte az árvíz. Ehhez egy Rakamaz városi periférikus helyszín fotóját illusztrálták – tájékoztatta a Borsod Online-t Májer János, Tokaj polgármestere.

– Tokajban nemrégiben építette meg az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság az Európai szabványoknak is mindenben megfelelő árvízvédelmi gátat, és a város ezzel párhuzamosan a kertvárosban a zártszelvényű csapadékvízelvezető csatorna rendszert. Ezek a művel kiválóan funkcionálnak és egy harmadfokú árvízvédelmi készültség és egy nagyintenzítású csapadék egyidejűsége esetén sem jelentene Tokajban sem árvízi, sem belvízi elöntési veszélyt a víz – tudtuk meg Tokaj polgármesterétől.

– Az ügy azért kellemetlen, s mert most zajlik a tokaji Borfesztivál, amelyre ezrek szoktak “elzarándokolni”. A téves hír közzététele óta több szolgáltató is jelezte, hogy a városba látogatni szándékozók lemondták a tokaji programjukat és a szállás helyüket visszamondták. Ezúton tájékoztatok minden Tokaj-borbarátot, hogy a városban minden fennakadás nélkül zajlik a fesztivál, a Nap süt, a hőmérséklet 25 fok – tájékoztatta portálunkat Májer János.