Tokaj-hegyaljai éttermek a TOP100-ban

Oroszlános Borvendéglő, Hollóházi terem
Oroszlános Borvendéglő, Hollóházi terem - © Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye TDM
Pénteken nyilvánosságra hozták a 2011-es év TOP10, TOP20, és TOP100 magyarországi éttermeinek listáját a Dining Guide Food Show keretében megrendezett gálavacsorán a Millenáris Parkban. Magyarország 100 legkiválóbb étterme mostantól versenyezhet az Év Étterme elismerésért. Ebben az évben a szervezők módosítottak a díjak odaítélésének módján annak érdekében, hogy a végleges rangsor a lehető leghitelesebb legyen. Az […]

Pénteken nyilvánosságra hozták a 2011-es év TOP10, TOP20, és TOP100 magyarországi éttermeinek listáját a Dining Guide Food Show keretében megrendezett gálavacsorán a Millenáris Parkban. Magyarország 100 legkiválóbb étterme mostantól versenyezhet az Év Étterme elismerésért. Ebben az évben a szervezők módosítottak a díjak odaítélésének módján annak érdekében, hogy a végleges rangsor a lehető leghitelesebb legyen.

Az előző évi tesztelések alapján a Dining Guide étteremkritikusai év elején tették közzé a legjobb 20 étterem listáját, amelyek a kritikusok jelöltjeként vesznek részt a versenyben. Ezeken az éttermeken felül valamennyi zsűritag jelölhetett tíz-tíz éttermet az Év Étterme címre. A jelölések összesítése után a legtöbb nevezést kapott 80 étterem és a kritikusok által nevezett 20 étterem került be abba a mezőnybe, melyből az Év Éttermét ősszel kiválasztják.

Tokaj-Hegyaljáról az alábbi éttermek kerültek bele a TOP 100-ba:

Mádi udvarház, Mád
Oroszlános borvendéglő, Tállya
Sárga Borház, Mezőzombor
Ős Kaján Étterem, Tolcsva
Anyukám mondta, Encs.

A 100 legjobb magyar étteremből 65 Budapesten található. A 45 vidéki étteremből 5 Tokaj-hegyaljai, amely mutatja, hogy milyen szépen alakulnak a minőségi turisztikai szolgáltatások nemcsak a borturizmus, hanem a gasztronómiai turizmus terén is. Az 5 étteremből 3 Dél Tokaj-hegyalján, a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye TDM területén található, legtöbben az egyesület tagjai, amely mutatja a térség elkötelezettségét a minőségi turisztikai szolgáltatások érdekében.

Címkék: