Tojást dobnak az autóra, hogy lophassanak?

Illusztráció | ize.hu
Illusztráció | ize.hu
Miskolc – Újabb lánclevél terjed az Interneten! Eszerint tojást dobnak az autók szélvédőjére a trükkös “tolvajok”, hogy megállásra kényszerítsék a vezetőt, majd kirámolják az autót. Megkérdeztük a rendőrséget.

“Vedd komolyan! Vigyázzatok, főleg éjszaka, ha vezettek és azt tapasztaljátok, hogy tojásokat dobnak a szélvédőtökre. Ne indítsátok el az ablaktörlő-lapátokat és ne is spricceljetek vizet a szélvédőre; a tojások, ha a vízzel összekeverednek tejes állagúvá válnak és abszolút semmit nem fogtok látni, így kényszerítve lesztek megállni az út szélen, és egy roppant kvalifikált lopás áldozataivá válhattok! Ez a lopástechnika legújabb változata (…) Terjesszétek a lehető legszélesebb körben! Próbáljatok minél messzebb eljutni a tetthelyről úgy, tojásostul lehető legnyilvánosabb, forgalmas helyre!” – írja az Interneten terjedő lánclevél.

Nem érkezett feljelentés

Ezzel kapcsolatban megkérdeztük a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-Főkapitányság Kommunikációs Irodáját: érkezett-e megyénkben bejelentés hasonló üggyel kapcsolatban a rendőrséghez?

“A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a körlevéllel kapcsolatos események nem történtek, ahhoz kapcsolódóan feljelentés nem érkezett a rendőrségre” – válaszolta érdeklődésünkre Dobi Tamás, a Kommunikációs Iroda munkatársa.

Ugyanakkor Dobi Tamás emlékeztettet egy tavaly júliusban történt eseményre, amikor is egy fiatalkorú fiú egy miskolci családi ház udvaráról dobott tojást egy autóra, aminek a szélvédője berepedt, ám szerencsére személyi sérülés nem történt.

Nem árt tudni, hogy aki autókat dobál tojással (netán kővel, vagy üveggel) az közlekedés biztonsága elleni bűncselekményt követ el és akár három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

(JLI)


Ismét naptár segít(het) a bűnmegelőzésben

eszak | 2010.11.28 21:16
Miskolc – Az uzsora elleni és a „Szépkorúak bűnmegelőzési naptára” után ezúttal a fiatalkorúakat szólítja meg a B.-A.-Z. Megyei Rfk kiadványa.

Drog: mind megfizetjük az árát

boon | 2010.11.28 11:54
Miskolc – Magyarországon másfél millió diák közül mindössze százhúszezren részesülnek évente iskolai drog-felvilágosításban, vagyis 93 százalékuk nem kap tájékoztatást a kábítószerek tényleges hatásait illetően.

“Kék fényű glória” Miskolcon

boon | 2010.11.27 13:46
Miskolc – Dr. Martinkó Károly nyugállományú rendőr alezredes, író az egykori Magyar Rendőr című lap főmunkatársaként alezredesi rendfokozattal 1988-ban vonult nyugállományba. Azóta 14 bűnügyi dokumentumriportja jelent meg. Nemrégiben pedig egy újabb izgalmas kötete.