Tojásfa-díszítés Nyékládházán

Tojásfa-díszítés Nyékládházán
Tojásfa-díszítés Nyékládházán
Nyékládháza – A tradíció szerint az idei húsvét előtt is tojásfa-díszítésen vehettek részt a szülők és a gyermekek a nyékládházi Dargay Attila Gyermekvarázs Óvodában március 27-én.

A művészeti nevelés mellett az óvodában nagy hangsúlyt fektetnek az óvodapedagógusok a hagyományápolásra, valamint az utóbbi években a hagyományteremtésre is. A tavaszi ünnepkör jelentős eseménye a húsvéti ünnepvárás. Ezt kétnapos nyílt nap előzte meg, ahol a szülők a gyermekeikkel együtt különböző technikákkal készítették el a más-más alapanyagú tojásokat. A jeles napon a szülők és a gyermekek és az óvoda dolgozói csoportonként énekek és versek kíséretében díszítették fel az erre kijelölt fákat. Ezek a tojások egészen a tavaszi szünet végéig ékesítik majd az óvoda udvarát.

A délutáni süti-vásárnak is óriási sikere volt, amelyet a nagymamák és az édesanyák készítettek erre napra. Ugyanígy a zsákbamacska is egy üde színfoltja volt a napnak.

tojasfa2

Mint azt az óvoda vezetője, Gálné Vasvenszki Judit elmondta, ilyenkor van lehetősége a szülőknek arra is, hogy jobban megismerjék egymást és a kellemes időben jó hangulatú, könnyed beszélgetéseket folytathassanak egymással. Az óvoda dolgozóinak célja, hogy minél több kellemes élménnyel gazdagítsák óvodás gyermekeiket. A programot a Csiri-biri Zenekar vidám gyermekkoncertje zárta.

– Spitzmüller Zita –