Toborzó: közösség, döntési helyzetek, versenyszellem

Toborzó: közösség, döntési helyzetek, versenyszellem
Toborzó: közösség, döntési helyzetek, versenyszellem
Miskolc – Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatának utánpótlását adó sportszervezet toborzót tart az iskolai tavaszi szünet utolsó napjának délutánján, március 29-én, kedden, 16.30-tól a miskolci városi sportcsarnokban, ahová elsősorban a 2005-2006-2007-ben született lányokat várnak, de ugyanitt az ügyes, 2004-ben és 2008-ban születetteket gyermeket is szívesen látják (az érdeklődő gyerekeket a szervezők arra kérik, hogy sportfelszerelést vigyenek magukkal).

  • A toborzó helye: Miskolc, Generali Aréna, városi sportcsarnok (Miskolc, Görgey A. u. 19.) – bejárat a könyvtár felőli oldalon
  • A toborzó ideje: 2016. március 29. (kedd), 16:30
  • A toborzón az élvonalbeli felnőtt csapat játékosai és edzői is részt vesznek.

– Örömteli, hogy a felnőtt csapat ott lesz a toborzón, ezúton is köszönjük nekik, hogy a sűrű programjuk közepette, a rájátszás kezdete előtt szánnak egy kis időt erre, hogy fontosnak tartják, hogy jelen legyenek – mondta Király Sándor, az ÉLKSK-DVTK utánpótlás szakmai igazgatója. – Ugyanis a gyerekek számára fontosak a példaképek, a velük való találkozások. Szerencsére sok gyerek kosarazik nálunk, és próbál a nagyok nyomába eredni, több korosztályos válogatottunk is van, és ezzel kapcsolatosan szeretném kiemelni, hogy a 2002-es születésűek közül – akik 4-5 éve kezdtek el kosarazni – négy fiatalt is meghívtak a múlt heti korosztályos keret összetartásra. És nem csak miskolciakat, mert más, megyebeli, vidéki városból is kerültek be a válogatottba fiatalok. De nem terem minden buszmegállóban válogatott, hogy valaki oda kerüljön, azért meg kell dolgozni. Viszont a kosárlabda egy olyan csapatsportág, ahol közösségben edződnek a gyerekek, kerülnek nap nap után a pályán döntési helyzetekbe, illetve versenyeznek az edzéseken, a mérkőzéseken, aminek később, felnőtt korban, ha máshol nem, hát a civil életben biztosan hasznát veszik. Kitartással és szorgalommal pedig messzire, a legjobbak közé is el lehet jutni a kosárlabdában, ebben a nagyszerű sportágban, amit a XXI. század sportjának tartanak, többek között azért, mert nem csak a kezek, a lábak kellenek hozzá, hanem fej is. Várunk minden érdeklődőt, minden gyereket a toborzóra, és a magunk részéről megteszünk mindent annak érdekében, hogy akik most eljönnek, azok közülük kerülhessenek ki a majdani felnőtt válogatottak, illetve annak a diósgyőri csapatnak a tagjai, akik a jövőben érnek majd el hasonló eredményeket, mint a maiak.

ÉM