Toborzó kezdődött el: „Te is legyél rendőr!”

Akt.:
Toborzó kezdődött el: „Te is legyél rendőr!”
Miskolc – A Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában nyílt napon toborozták a fiatalokat a rendőri pályára.

A Magyar Rendőrség a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keres, akik a rend­őri szolgálatot választanák hivatásuknak. A lehetőség – természetesen – Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is adott.

A szakma szépségei

A Magyar Rendőrség számára is fontos az utánpótlás megtalálása és felkutatása. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság toborzási programsorozatát csütörtökön indította el a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában megtartott, toborzással egybekötött nyílt napon.

A rendőrség szakmai képviselői mindent megtettek, hogy bemutassák a hivatás szépségeit. A megyei rend­őr-főkapitányság bűn- és baleset-megelőzési, majd bűn­ügyi-technikai tevékenységét mutatták be az érdeklődő fiataloknak.

Egészségügyi feltételek

Megismerkedhettek az érdeklődők a szituációs, bűnügyi, közlekedési, csapatszolgálati, határrendészeti szakkabinettel, a szituációs lőtérrel, az informatikai szaktanteremmel, a tanulói szállással és a konditeremmel.

Bemutatót tartottak a szakemberek az életmentő technikákról, illetve az oktatásban használt egyéb eszközökről. A felvételi jelentkezésről és eljárásról részletes tájékoztatót tartott a rendészeti szakközépiskola vezetése az érdeklődők számára, valamint az egészségi állapottal kapcsolatosan felmerült kérdésekre a rendészeti szakközépiskola orvosa válaszolt.

– ÉM-SZB –