Többször is egymásnak estek ma a debreceni menekülttábor lakói

Kétszer is verekedés tört ki szerdán a debreceni menekülttáborban, az ott élő külföldiek estek egymásnak. Néhányan megsérültek, a rendőrök több embert előállítottak. Ketten még az intézkedő egyenruhásokra is megpróbáltak rátámadni.

Az első verekedés szerdán dél körül robbant ki a menekülttáborban: afgánok és szomáliaiak estek egymásnak. Léceket, kést és alumínium ablakpárkányból készített kardot is használtak egymás ellen fegyverként. Öten sérültek meg, kisebb-nagyobb mértékben. A helyszínre érkező rendőrök összesen 7 külföldit állítottak elő csoportos garázdaság, egy szomáliai nőt pedig hivatalos személy elleni erőszak miatt, mivel rátámadt az egyik rendőrre.

Bár egy ideig viszonylagos béke volt a táborban, két óra múlva ismét verekedés tört ki egy húszfős csoport tagjai között. Ekkor szintén célponttá vált az egyik rendőr, akit egy iraki rúgott meg. Őt is hivatalos személy elleni erőszak miatt állították elő, egy libanoni és egy palesztin férfit pedig garázdaság miatt.

A táborban az utolsó hírek szerint nyugalom van. A rendőrök a biztonság kedvéért többet járőröznek most a környéken – derül ki a Debreceni Rendőrkapitányság közleményéből.