Többszintű párbeszéd a gazdaságfejlesztésért

Borsod-Abaúj-Zemplén – Folyamatosan érkeznek a jelentkezések, megyénk települései egyre nagyobb számban kérik felvételüket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara önkormányzati szekciójába.

A közelmúltban újjáalakult, országos szinten egyedülálló szervezet célja az önkormányzatok egyre bővülő gazdaságfejlesztési feladatainak segítése a BOKIK eszközeivel és információs hátterével.

Az összefogás szellemében

– Egy folyamatos, többszintű, széles skálájú gazdaságfejlesztési párbeszédet szeretnénk folytatni a tagönkormányzatok és a vállalkozók között, valamint egy naprakész információs rendszert létrehozni, mely elősegítheti befektetői igények és az önkormányzatok által jelenleg, illetve a jövőben kínált gazdaságfejlesztési lehetőségek szinkronba állítását – hangsúlyozta Szabó Gergely, a BOKIK önkormányzati szekciójának elnöke, Harsány polgármestere. – A gazdaságfejlesztés, a befektetések, valamint a munkahelyteremtés generálása mellett gazdaságfejlesztési és közfoglalkoztatási jó gyakorlatok, modellek adaptálásával, a közfoglalkoztatásban rejlő önkormányzati együttműködési rendszerek kialakításának elősegítésével is szeretnénk segíteni az önkormányzatokat. Egy olyan jól működő megyei rendszer létrehozásán dolgozunk, mely az összefogás szellemében számos értékes lehetőséget, hasznos információt, segítséget kínál tagjainak.

ÉM-PA