Többmilliós drogszállítmányra csaptak le a fővárosi rendőrök

Csaknem 20 millió forintnyi kábítószert foglaltak le múlt éjszaka a rendőrök Budapesten, a drog éppen gazdát cserélt volna. A nyomozók három embert vettek őrizetbe az üggyel kapcsolatban és már kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A hajdú-bihari rendőrök még június végén fogtak el két fiatalt, kocsijukban egy kilogramm speed-del. A nyomozók rajtuk keresztül eljutottak egy Budapesten élő férfihez, aki a gyanú szerint a kábítószert külföldről megveszi, majd – esetenként felhígítva – tovább adja.

Kiderült, hogy az elosztó éppen csütörtök késő estére várt egy újabb szállítmányt. A budapesti rendőrök folyamatosan figyelték, végül a XIII. kerületben éppen a drog átadása közben lecsaptak: elfogták a férfit és a drogszállítmánnyal érkező két másik fiatalt. A kocsiban 4 ezer darab extasy tablettát és 1 kilogramm marihuánát találtak, illetve a fővárosi díler lakásán további fél kilogramm kokaint és másfél kiló amfetamint. Ezek összértéke eléri a 15-20 millió forintot – számolt be egy pénteki sajtótájékoztatón Ródler Norbert, a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer-elleni osztályának vezetője. Mint mondta, a házkutatáson találtak még présgépeket is, ez arra jó, hogy a kábítószert a felhígítás után is gond nélkül el tudták adni.

Ródler Norbert hozzátette, hogy mindhárom férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.