Többféle betonelemet tudnak gyártani Mezőkövesden

Készülnek a betonelemek
Készülnek a betonelemek - © Fotó: Ádám János
Mezőkövesd – Megkezdődött a betonelemek gyártása Mezőkövesden a Start Közmunkaprogram keretében: jelenleg járdalapokat készítenek a Bárdos Lajos Tagiskola régi udvarán kialakított beton­üzemben.

A város önkormányzata egy BGY-12 típusú géprendszert vásárolt, amely a kedvező beruházási és üzemeltetési költségek miatt egyaránt ideális eszköz a betonelemek gyártásához.

– Ezzel egy újabb lehetőséget igyekszünk megragadni és kihasználni, hiszen a közmunkaprogram keretében a megfelelő képesítéssel rendelkező közmunkások betonelemeket gyárthatnak, amit a városban például járdák és árkok burkolására fogunk használni. Nagyon bízom benne, hogy a kezdeményezés sikeres és eredményes lesz – mondta dr. Fekete Zoltán polgármester.

A gép segítségével egyebek mellett térkövet, zsalukövet, gyephézagos rácskövet, szegélykövet, mederlapot, burkolókövet, kerítéselemeket, rézsű burkolást valamint a támfalépítéshez szükséges elemeket is elő lehet állítani. Mindez azt jelenti, hogy a járdahálózat, valamint a csapadékvíz elvezető rendszer felújítása mellett tovább szépülhetnek a közterületek is.

Még egy gép érkezik

Az önkormányzat egy BGY-95-ös típusú gépet is beszerzett, melynek leszállítása folyamatban van. A betonelemgyártó gép szintén kis formátumú beton építőelemek, illetve beton blokkok gyártására szolgál. A gyártósablonok segítségével ugyancsak széles választékban tudnak majd betonból készült termékeket előállítani. A két gép együtt összesen 8-10 fő részére biztosít majd munkát.

ÉM-PA
hirdetés


hirdet�s