“Többet tettünk a győzelemért”

A DVSC-AVE Ásványvíz védője, Bernáth Csaba szerint el kell felejteni a MTK elleni meccset.

A semleges szurkolók számára igencsak élvezetes volt a Borsodi Liga legutóbbi fordulójában megrendezett DVSC-AVE Ásványvíz–MTK bajnoki összecsapás, hiszen végig látványos, izgalmas összecsapást láthatott a nagyérdemű. Persze a debreceni hívek jobban örültek volna a 2–2-es döntetlen helyett egy minimális Loki-győzelemnek…

Elkerülhető gólok

Nagyon készültünk az MTK elleni találkozóra, hiszen annak ellenére, hogy több fronton is helyt kell állnunk, tisztában vagyunk vele, hogy óriási jelentőséggel bírnak a csapat számára a bajnoki mérkőzések – nyilatkozta Bernáth Csaba, aki kezdőként lépett pályára a szombat esti rangadón.

Amellett, hogy címvédőként mindig bizonyítanunk kell, jövőre is a nemzetközi kupában való indulás elérése a célunk, ezért a honi pontvadászat különösen fontos a számunkra. Közismert, hogy az MTK nagyon jó erőkből álló alakulat, ráadásul két győzelemmel kezdték az idényt, így az egyik nagy riválisunkat hazai környezetben mindenképpen meg akartuk verni. Sajnos elkerülhető gólokat kaptunk, ami idáig nem volt jellemző ránk, úgy gondolom, a hibák oka, hogy nem koncentráltunk eléggé, de így is többet tettünk a győzelemért, mint az MTK. Sajnos a helyzetkihasználással is gondjaink voltak, de sok meccs van még hátra a bajnokságból, lesz lehetőségünk a javításra.

Fókuszban a Manchester

A jobboldali védő szerint az elhullajtott pontok miatt nem szabad bánkódni, el kell felejteni a bajnoki összecsapást, mert szerdán egy igazán nagy erőpróba vár a Lokira. – Azzal mindenki tisztában van, hogy a Manchester United milyen kvalitású csapat, szerintem nem sok olyan együttes van a világon, amelyik 4–0-ra le tudná győzni a Vörös Ördögöket – vélekedett Bernáth.

De ha búcsúznunk kell a Bajnokok Ligájától, akkor emelt fővel szeretnénk búcsút inteni a sorozatnak, éppen ezért mindenképpen győzni akarunk szerdán. Tisztában vagyunk vele, hogy a MU az esélyes, de nagy a bizonyítási vágy bennünk, s biztos vagyok abban, hogy az angolok is komolyan veszik a mérkőzést, így biztosan jól szórakozik majd a remélhetőleg minél nagyobb létszámú szurkolósereg.

B. N.