Többet keresnek a cseh és szlovák rendvédelmi dolgozók magyar kollégáiknál

Budapest (MTI) – Szlovákiában és Csehországban – valamennyi rendfokozatot, beosztást összegezve – magasabb a rendvédelmi dolgozók átlagjövedelme, mint Magyarországon – derül ki a Workania állásportál által működtetett fizetesek.hu legfrissebb felméréséből, amelynek eredményeit az MTI-nek is eljuttatták.

A felmérés szerint a magyar rendőrök havi bruttó átlagjövedelme 219 ezer forint, míg Szlovákiában 246 ezer, Csehországban 286 ezer forint.

A tűzoltók, speciális mentőmunkások átlagos havi jövedelme a cseheknél a legmagasabb: 263 ezer forint, míg Szlovákiában 207 ezer, Magyarországon pedig 163 ezer forint.

A Magyarországon katonai szolgálatban dolgozók havi átlagbére bruttó 178 ezer forint, Csehországban 290 ezer forint, Szlovákiában 301 ezer forint.

A magyar börtönőrök átlagosan bruttó havi 164 ezer forintért dolgoznak, Szlovákiában bruttó 253 ezer forintot, Csehországban 255 ezer forintot keresnek átlagosan kollégáik.

A biztonsági őrök pedig Magyarországon átlagosan bruttó 110 ezer forintot keresnek a fizetesek.hu adatai szerint.

A vám-és pénzügyőrségben szolgálatot teljesítők átlagfizetése a felmérés szerint Magyarországon átlagosan havi bruttó 183 ezer forint, Szlovákiában 258 ezer forint, míg Csehországban a legmagasabb, 290 ezer forint.

– MTI –

Orbán: a kitűzött célokat 98 százalékban elértük

Orbán Viktor szerint a magyar EU-elnökség 98 százalékban elérte a maga elé tűzött célokat. Kiemelte azt is, hogy az Európai Unió történetében most először sikerült romastratégiát alkotni.

Londoni elemzők: fordulat a magyar gazdaságpolitikában, kevés hibalehetőséggel

London, MTI) – A magyar gazdaságpolitikában az idén teljes fordulat történt a kormány szerkezeti reformprogramjának meghirdetésével, ami jelentősen csökkentette a piaci kockázatokat, a változatlanul meglévő végrehajtási kockázatok miatt azonban nem sok hibázási lehetőség van – vélekedtek londoni felzárkózó piaci elemzők friss féléves visszatekintő helyzetértékeléseikben.