Többet kell várni a vizsgára – RTL Klub

Akinek májusban vagy júniusban kell műszaki vizsgára vinnie a kocsiját, az még áprilisban adja szervizbe – ezt kéri az Autószervizek Magyarországi Egyesülete. Májustól ugyanis át kell térni egy új számítógépes rendszerre, hogy követhetőek legyenek a lopott kocsik. Csakhogy a tesztekből látszik, hogy ez akár több héttel is megnövelheti a várakozási időt – tudatta az RTL Klub Híradója.

400-nál is több maszek és központi műszaki-vizsgahelynek kell átállnia az új számítógépes rendszerre. Az Autószervizek Magyarországi Egyesülete úgy véli: az átállás után lelassul a munka, emiatt az autósnak akár heteket is várnia kell.

A bevezetés nem volt előkészítve, szoftverek betanítása nem biztosított, pedig már április közepén járunk – mondta Gyöngyössy András, az Európai Autószervizek Egyesületének elnöke az RTL Klub Híradójának.

Azt tanácsolják: akinek májusban vagy júniusban kellene műszaki vizsgára vinnie a kocsiját, még áprilisban intézze el. A Közlekedési Hatóságnál viszont azt mondják: nem kell sietni. Az átállás valóban okozhat fennakadásokat, de senkit nem ér kárt.

Akik érvényes műszakival érkeznek, de esetleg nem kapnak időpontot a forgalmi lejárta előtt, a megkapott igazolással tovább vezethetnek – mondta Ipolyi-Keller Imre, a Nemzeti Közlekedési Hatóság igazgatója.

Naponta 6 és fél ezer kocsit visznek Magyarországon műszaki vizsgára. Az átállás több 10 ezer autós érinthet. Az RTL Klub Híradója úgy tudja, a műszaki vizsga ára is növekszik majd.