Több városban tüntetett a Jobbik – nem történt rendbontás

Békésen, atrocitások nélkül fejeződtek be az ország több városában megrendezett szombati tüntetések – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Bényi Mónika, az Országos Rendőr- főkapitányság sajtóreferense. A Jobbik a Magyar Gárda feloszlatása és a múlt heti demonstráción történt rendőri oszlatások miatt vonult ismét az utcára.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szombaton több városban is tüntetett: Budapest mellett Kenderesen, Mezőtúron, Törökszentmiklóson, Szekszárdon, Kunhegyesen, Békéscsabán és Szolnokon is demonstrációkat tartottak a gárda feloszlatása és a július 4-i, “rendőrterrornak” nevezett rendőri fellépés ellen.

Mint ismert, a Fővárosi Ítélőtábla július elsején másodfokon is feloszlatta a Magyar Gárda Egyesületet. A döntés miatt múlt szombaton már volt egy tüntetés Budapesten, amelyet a rendőrség nem engedélyezett, és amely végül erőszakba torkollott. A most szombati, Jobbik által meghirdetett demonstrációkat viszont tudomásul vették, így a rendezvények rendőri biztosítás mellett, békésen zajlottak.