Több tízmillió forintos kár a rákosszentmihályi tűzben

Teljesen leégett egy kétszintes családi ház teteje és emelete, mikor szerdán késő este tűz ütött ki a rákosszentmihályi épületben. A tűzoltók egy órán át dolgoztak a vészhelyzet elhárításán, az épület így is gyakorlatilag teljes egészében lakhatatlanná vált.

A tűz szerdán este tíz óra után ütött ki a főváros XVI. kerületében lévő Rákóczi úti családi házban. A lakók még idejében kimenekültek az épületből, így senki nem sérült meg. Molnár Péter, a fővárosi tűzoltók szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy amikor a tűzoltók néhány perccel az első segélyhívás után megérkeztek az épülethez, a lángok még nem törtek át tetőn, a tetőszerkezet anyagai azonban már éghettek a cserepek alatt. Erre abból lehet következtetni, hogy a tűz pillanatokkal ezután már teljes erővel tombolt a tető teljes területén.

Az oltásban résztvevő harmincöt tűzoltó végül több mint egyórai megfeszített munka után, hét vízsugár bevetésével tudta megfékezni a lángokat.

A körülbelül százötven négyzetméter alapterületű ház teteje és a felső szint gyakorlatilag teljesen megsemmisült. Az elektromos rendszeren még a pincébe is lejutó kisebb tüzek, és az oltáshoz használt nagy mennyiségű víz miatt az épület lakhatatlanná vált – mondta el Molnár Péter, hozzátéve, hogy az épületben több tízmillió forintos kár keletkezett.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet. Ezzel kapcsolatban a ház tulajdonosai sem tudtak válaszolni a tűzoltóknak, annak ellenére, hogy otthon tartózkodtak, amikor kigyulladt a házuk. A tűzoltóság szakértője még az éjszaka megkezdte a tűz okát felderítő vizsgálatot.