Több tízezer forintot akart felvenni

Az egyik ózdi bank automatájából kísérelt meg több tízezer forintnyi készpénzt felvenni egy helyi férfi. A tranzakcióba azonban valami hiba csúszhatott.

A bankjegykiadó automata a pénzösszeget nem adta ki, csak a bankkártyáját adta vissza. A problémát a károsult azonnal – mivel az eset nyitvatartási időben történt – bejelentette a bank egyik dolgozójánál, aki a károsultnak – a bank nyilvántartási adatai alapján – elmondta, hogy a tranzakció létrejött, a bankjegykiadó automata a készpénzt kiadta.

A károsult ekkor kiment a bank előtt elhelyezett automatához, de a készpénzt az automatában nem találta. Ezt követően a sértett az esetet jelentette az Ózdi Rendőrkapitányság ügyeletére. A bejelentést követően végzett rendőri adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy a készpénzt az automatából egy borsodszentgyörgyi házaspár – akik szintén készpénzfelvételre várakoztak az automata előtt – tulajdonította el. A szakszerű és gyors rendőri beavatkozásnak köszönhetően az elkövetők felkutatásra, a náluk lévő készpénz pedig lefoglalásra került. Ellenük lopás miatt indult eljárás.