Több tonna illegális hulladék Vas megyében

Illegális hulladék
Illegális hulladék
Vas megye – Több mint 50 tonna gumiabroncsot és más illegálisan tárolt hulladékot talált a Vám- és Pénzügyőrség egyik mobil ellenőrző csoportja a Vas megyei Sorkifaludon.

A telepnek sem a hulladék tárolására, sem pedig annak feldolgozására nem volt engedélye – mondta el a Független Hírügynökségnek Sipos Jenő a VPOP szóvivője.

A Szombathelyhez közeli telepen 50 tonna gumiabroncsot, 8 tonna összeolvasztott elektronikai eszközt, 9 tonna darált műanyagot és egyéb hulladékot találtak a vámosok szerdán és csütörtökön.

Sipos Jenő az ellenőrzésről csak annyit mondott, hogy a nyomozók “bűnügyi információk” alapján jutottak el az ellenőrzött telepre. A VPOP munkatársai már értesítették a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőséget. A szóvivő hozzátette: egyelőre nem tudják, hogy a hulladéknak lehet-e köze a nemrég Németországból érkezett bálázott szeméthez, de a hatóságok nyilván ezt is meg fogják vizsgálni.

A telepnek sem tárolásra, sem pedig a hulladék feldolgozásra nem volt engedélye – mondta Sipos Jenő. Két ember ellen indult eljárás a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt.