Több településen is hallották a robbanásokat

Borsod-Abaúj Zemplén – A legtöbben katonai repülőgépek által okozott hangrobbanásra gyanakszanak.

Egyik olvasónk arra hívta fel a figyelmünket, hogy kedden délután egy óra tájban robbanásokat lehetett hallani Sajóhídvégen és Ónodon. Egyedné Novodonszki Évától, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársától másnap úgy értesültünk, hogy a körzeti megbízottak kimentek a helyszínre és nyomokat kerestek, de nem találtak semmit, mint ahogy a bejelentőn kívül más fűltanút sem.

A fenti, Borsod Online-on megjelent írásunk nyomán többen jelezték, ők is hallották kedden a robbanásokat. Prügyön, Tiszalúcon, Szerencsen, Bekecsen élő olvasóink is azt állították, hogy náluk is hallhatóak voltak a robbanások, sok helyen beléjük remegtek az ablakok. Azóta kiderült, nem rendhagyó esetről van szó, a rendőrség azt valószínűsíti, hogy a Szolnokról felszálló, szuperszonikus sebességgel haladó katonai repülőgépek által előidézett hangrobbanásokat tapasztaltak olvasóink.

Az Észak-Magyarországban 2010 novemberében adtunk hírt róla, hogy Miskolc és Eger környékén is felbukkanhatnak alacsonyan szálló Gripen vadászgépek és C-17-es szállítók, mert a pilóták kiképzéséhez a honvédség a kismagasságú katonai légifolyosókat is igénybe kívánja venni. Bár a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya akkor arról tájékoztatta lapunkat, hogy ezeket a légifolyosókat a lakosság tájékoztatása után fokozatosan, 2014-ig vezetik be, a jelek szerint már gyakorlatozhatnak szuperszonikus katonai gépek a fejünk felett.

Természetesen feltettük erre vonatkozó kérdéseinket a HM sajtóosztályának, de lapzártánkig nem érkezett rájuk válasz.

ÉM-SZP


Robbanások, vagy valami más?

Sajóhídvég, Ónod – Egyik olvasónk arra hívta fel a figyelmünket, hogy kedden délután egy óra tájban robbanásokat lehetett hallani Sajóhídvégen és Ónodon.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .