Több százezer forint lehetett az eltűnt pécsi pénzbeszedőnél

Eltűnt egy pénzintézet pénzbeszedője Pécsett. Az egyik ügyfélnél volt, de a következőhöz már nem ért oda. Az autóját egy garázssornál találták meg, teljesen kiégve. A férfi családja bűncselekményre gyanakszik, a rendőrség pedig azt is vizsgálja még, hogy nem a férfi szökött-e mag a pénzzel. Akár több százezer forint is lehetett a férfinél.

A férfi a múlt héten szombaton tűnt el, de csak hétfőn jelentették a rendőrségen. Az egyik pénzintézet pénzbeszedője volt. Hetente, autóval, házhoz ment a törlesztőrészletért. Egy ügyfélnél volt utoljára. Utána senki sem látta, a következő ügyfélhez már nem ért oda. Autóját kiégve egy távolabbi utcában találták meg.

Egy szemtanú látta is, amint ég az autó. Egy alacsony, zömök férfit látott, amint behajol az oldalablakon, majd elmenekül. Az asszony szerint nem az eltűnt férfi volt. Azért biztos benne, mert az eltűnt férfi lánya neki is megmutatta apja fényképét és nem azt a férfit látta. Hamvas Andrea szerint apját megtámadhatták, vagy megzsarolhatták.

A rendőrség azonban egyelőre nem talál bizonyítékot arra, hogy bűncselekmény történt volna. Így azt is vizsgálják, nem a férfi szökött-e meg a pénzzel. Az eltűnt férfi lánya szerint akár több százezer forint is lehetett az apjánál, de a pénzintézet ezt nem erősítette meg.