Több száz strandröpis az idei Eötvösön

Több száz strandröpis az idei Eötvösön
© Fotó: Molnár Péter
Hajdú-Bihar – A felnőtt férfiak mezőnyében egy tanzániai páros számít a legegzotikusabbnak.

Immár negyedik alkalommal rendezi meg az Eötvös DSE az Eötvös Kupa nemzetközi strandröplabda-tornát. Az ennek apropóján, a Nagyerdei Víztorony H2O galériájában tartott sajtótájékoztatón kiderült, az idei viadalra 14 ország strandröplabdásai neveztek. Ebben az évben augusztus 21-én, hétfőn tartják a nagyszabású tornát, a hölgyek Hajdúnánáson, a férfiak Hajdúböszörményben csapnak össze.

– Böszörmény számára egyre fontosabb a strandröplabda, az évek múlásával mind nagyobb számban űzik ezt a sportot. Örömmel leszünk házigazdái ismét a férfiak küzdelmeinek, bízunk benne, most is jó hangulatú, magas színvonalú csatákat láthatnak majd az érdeklődők – fogalmazott Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere, aki elárulta, városuk egy különdíjjal is készül.

Dr. Csiszár Imre, Hajdúnánás alpolgármestere kiemelte, megtisztelő és kedves feladat számukra, hogy negyedik alkalommal is vendégül láthatják a női mezőnyt:

Egy látványos viadalnak lehetünk a házigazdái, mely sok embert érdekel. Tavaly is remek élmény volt este kilencig együtt lenni a játékosokkal, és a szurkolókkal.”

Szombathy András, az Eötvös Kupa főszervezője, és egyben a Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség elnöke köszönetét fejezte ki a két városvezetőnek, hogy ezúttal is biztosítják a versenyhelyszínt. – A hölgyek hat (U12, U14, U16, U18, U20, felnőtt), az urak három kategóriában (U14, U17, felnőtt) versenyeznek majd. Évről-évre nő a résztvevők száma, több száz versenyzőt várunk. Idén 14 országból érkeznek játékosok, a magyar élmezőny párosai mellett a külföldi klasszisok is megmérettetik magukat.

A sajtótájékoztató után sor került a verseny nyilvános sorsolására, kiderült, ki kivel küzd majd meg. Erről a torna honlapján (eotvoscup.fw.hu) lehet tájékozódni.

HBNSporthírek


hirdetés


hirdet�s