Helyi közélet

2014.12.01. 08:30

Illatszertár, Parasztopera, Godot

Miskolc - Két premier lesz ezen a héten a Miskolci Nemzeti Színházban.

Miskolc - Két premier lesz ezen a héten a Miskolci Nemzeti Színházban. December 5-én, pénteken este 7 órától a Nagyszínházban mutatják be László Miklós Illatszertár című vígjátékát, Szabó Máté rendezésében, a főbb szerepekben Szegedi Dezsővel, Rusznák Andrással, Szatmári Györggyel és Ullmann Mónikával.

Másnap este 7-kor a Kamaraszínházban Darvas Benedek-Pintér Béla Parasztopera című alkotása kerül színre, egyebek között Czakó Julianna, Dénes Viktor, közreműködésével. A rendező Rusznyák Gábor.

December 10-én, szerdán este 7-kor láthatja először a közönség Samuel Beckett klasszikus abszurdját – a Godot-ra várva rendezője Keszég László, a szereplők: Gáspár Tibor, Görög László, Fandl Ferenc, Pásztor Pál. A rendező mondta az Észak-Magyarországnak: „A darab maga tökéletes létmagyarázat, de úgy viszonyul a léthez, mint a Capri szigetén citromból készített citromparfüm. Ötezer kilóból lesz két üvegnyi. Ez is ilyen erős sűrítmény arról, milyen a civilizált ember: gyáva és bátor, nevetéseges és fölmagasztalható.”

Interjúnk az Észak-Magyarország későbbi lapszámában olvasható.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában