Több száz diák a megelőzésen

Több száz diák a megelőzésen
Hegyalja kapuja Rákóczi várának színháztermében, illetve parkjában tartotta bűnmegelőzési napját a Szerencsi Rendőrkapitányság, ahol szerencsi és környező települések diákjai vettek részt a programon.

A hétfői eseményen átadásra kerültek azok a díjak, amelyeket a szervezők azon középiskolásoknak adnak át, akik beneveztek munkáikkal a korábban áldozattá, -bűnelkövetővé -és szenvedélybeteggé válás kategóriákban kiírt pályázatra. A délután eseményeihez tartozott több előadás, konzultáció, a pályamunkák nagy nyilvánosság elé tárása, továbbá a rendőrség, tűzoltóság bemutatójára. A programon részt vett Kökényesi Antal vezérőrnagy, a B.-A.-Z. Megyei Rendőrfőkapitányság vezetője.

Veszélyforrás lehet a város

A vezérőrnagy újságírói kérdésre elmondta, a rendezvény céljaként jelölték meg, hogy az egészséges szellemiségű fiatalok ne váljanak rossz felnőttekké.

– Felhívjuk a figyelmet azokra a veszélyekre, amik rájuk leselkedhetnek, ha sérelmükre bűncselekményt próbálnak elkövetni, legyenek tisztában a kivédés formáival. Sajnálatos módon – a létszámadatokat figyelembe véve – megyénkben nem túl jó a gyermek– és fiatalkorúak általi bűnelkövetések aránya, ez vonatkozik a sértetti oldalra is, de nem kell nagy számokra gondolni. Azt gondolom hogy a megyében található háromszázötvenhét településen jócskán akadnak gondok a szociális és egyéb területeken, sok a város, ez a környezet veszélyforrásokat rejt. Mindent megteszünk a megelőzésért, a felkészítéseknek fontos részei a mostani és az ehhez hasonló rendezvények – mondta a főkapitány.

A drogokkal kapcsolatosan megjegyezte, országos viszonylatban nem igazán van jelen a kábítószer régiónkban, nagyon kevés a fiatalkorúak idevonatkozó aránya, az év első tíz hónapjának kimutatása alapján tíz alatti azon esetek száma, ahol érintettek a gyerekek, és a fiatalkorúak.

SFL