Több sérült a Honvéd-Graz meccsen

Az elsődleges adatok szerint kilenc embert szállítottak kórházba kisebb sérülésekkel a szombat esti Budapest Honvéd – Sturm Graz Intertotó kupa mérkőzésről. Az osztrák szurkolók az első félidő vége felé támadtak rá a biztonságiakra, végül a rendőröknek kellett beavatkozniuk a tömegverekedéssé fajult összecsapásba – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az osztrák drukkerek közül néhányan különböző pirotechnikai eszközöket dobáltak be a pályára, a biztonságiak őket akarták kiemelni a találkozó első félidejének vége felé. A szurkolók azonban rátámadtak a rendfenntartókra és sörösüvegekkel, valamint kitépett székekkel dobálták meg őket. Az összecsapásnak végül a rohamrendőrök vetettek véget, akik kiürítették a vendégszektort és egy másik lelátórészbe terelték az osztrák drukkereket. A rendőrség végül senkit sem állított elő.

A két csapat drukkerei egyébként délután egymással is összecsaptak a Vörösmarty téren, akkor szintén a rendőrök vetettek véget a verekedésnek. A téren két külföldi és egy rendőr sérült meg könnyebben.

A mérkőzés 2-1-es graz-i győzelemmel zárult, a lefújás után már nem történt újabb rendbontás.Sporthírek